Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Де ла Роса: Макларън не трябва да се отпускат

Де ла Роса: Макларън не трябва да се отпускат

39
0

Тест пилотът на Макларън Педро де ла Роса каза, че тимът му не може да си позволи повторение на случилото се миналата година.

През сезон 2007 Люис Хамилтън загуби титлата в последното състезание и то само с една точка – а само две състезания по-рано Хамилтън водеше пред Кими Райконен със 17 точки. Сега британецът е отново начело на шампионата благодарение на победата си в Монако.

Де ла Роса е категоричен, че постоянството ще бъде ключово за победата в шампионата. Затова и испанецът подчертава, че тимът от Уокинг не може да си позволи да се отпуска, а трябва да продължи да се подобрява.

„Хамилтън е много уверен и ако изпълни обещанието си да отбележи 15 поредни подиума,то може и да спечели титлата” – каза де ла Роса по времена откриването на автомобилното изложение в Мадрид.

„Спечелихме две от шест състезания и бяхме по-близо до Ферари на писти, на които те ни побеждаваха през 2007 година. Но трябва да продължим да се подобряваме, тъй като шампионатът е много дълъг. Все пак миналата година го загубихме с една точка.”

Испанецът признава, че му липсва неговият сънародник Фернандо Алонсо, след като двукратният световен шампион се завърна в тима на Рено.

„Фернандо успява да вкара R28 в топ 10. А колата не е като за топ 10. Ако прогресират малко с подиума, то може и да достигне до подиум. Ще се радвам и да успее. Виждам, че е спокоен, но знам, че няма нищо по-лошо от това да караш кола, която не е конкурентна.”