Начало Moto News Де Пюние доминира на Херес

Де Пюние доминира на Херес

40
0
CRT,MotoGP,Ранди де Пюние

Ранди Де Пюние може би ще се бори успешно със сателитните тимове. Това показаха тестовете на CRT машините по време на тестовете на испанската писта Херес.
Времето на Де Пюние даде индикация, че с неговата машина CRT с двигател Aprilia може достойно да се бори с изцяло заводските прототипи, след като отстъпи само с 0.3 сек. от Хектор Барбера с Ducati. Пилотът на Power Electronics Aspar с неговата Aprilia (ART) постигна отново най-добро време – 1:40.30 в третия ден. С това постижение французинът подобри с 0.6 сек. времето си от предишния ден и доближи официалния рекорд на пистата в MotoGP – 1:39.731 на Дани Педроса с Honda от 2010 г. Де Пюне се доближи до Барбера, който бе 6-и и най-бързия сателитен пилот на първите тестове на Сепанг в началото на месеца. На Херес за първи път байкът Aprilia CRT се изправи срещу изцяло заводски прототип и то в ръцете на титулярен пилот.
Барбера, както и пилотът на Cardion AB Карел Абрахам бе поканен на Херес от тестовия тим на Ducati. Испанецът бе единственият, който караше в третия ден, но не караше своята машина, а сателитната спесификация GP12 на заводския тестер Франко Батаини. Барбера постигна 1:40,0. Времена на Абрахам не бяха фиксирани.
Девет частни CRT пилоти стартираха на тестовете, но най-добрият CRT ездач – Колин Едуардс със Suter-BMW, отсъстваше. Той имаше 5 сек. аванс спрямо отборите с машини ART на Сепанг, като отвори голяма разлика между двата типа мотоциклети.
Третият най-бърз пилот в последния ден бе Алекс Еспаргаро, но той изостана с 1.3 сек. от Барбера, но бе с 0.2 сек. пред Матия Пасини с ART. На 3 десети от Пасини бе италианецът Данило Петручи с двигател Aprilia, но шаси Ioda, докато Джеймс Елисън бе на 0.9 сек. от Пасини и на 2.5 сек. от Барбера при неговия дебют с PBM ART.
Резултати от третия ден
1. Хектор Барбера (Исп) Ducati 1:40.0
2. Ранди де Пюние (Фр) Aspar (ART CRT) 1:40.30
3. Алекс Еспаргаро (Исп) Aspar (ART CRT) 1:41.10
4. Матия Пасини (Ит) Speed Master (ART CRT) 1:41.29
5. Данило Петручи (Ит) Ioda Racing (Ioda-Aprilia CRT) 1:41.6
6. Джеймс Елисън (Вбр) PBM (ART CRT) 1:42.526