Начало Moto News Де Пюние се надява да се върне за състезанието на Бърно

Де Пюние се надява да се върне за състезанието на Бърно

52
0

Изминаха 18 дни от катастрофата на Ранди де Пюние по време на състезанието на Захсенринг в MotoGP, при която французинът нарани сериозно големия и малкия си пищял.

Вследствие на това пилотът премина през двучасова операция, при която хирурзите поставиха титаниев пирон в крака му, след което започна програма по рехабилитация. Тя естествено е възможно най-интензивна и с нейна помощ де Пюние се надява да успе да се върне навреме, за да кара в състезанието за Гран при на Чехия на 15-ти август.

„Да гледам за първи път Гран при по телевизията откакто съм в кралския клас бе доста трудно за мен, но пък в същото време така можах да си взема малко почивка. Няколко дни след операцията напуснах немската болница и започнах да провеждам сесии в хипербарова камера под наблюдението на д-р Матю Куланж и неговия екип. После се преместих в Кан, за да започна рехабилитацията си. Направих няколко сесии с ултразвук, за да могат костите ми да заякнат още малко. Миналият понеделник се върнах в дома си в Андора, за да продължа с ултразвука на местната машина и най-накрая започнах да се занимавам с малко спорт. Всеки ден ходя до фитнеса да въртя колело и тренирам горната част на тялото си с ластици и специални упражнения. Докторите продължават да се изненадват от темпото ми на възстановяване и трябва да призная, че и аз съм изненадан колкото тях. Използвам патериците си все по-малко и по-малко. Все още се надявам да се върна за следващата Гран при, но крайното решение ще бъде взето на Бърно следващия четвъртък, когато докторът на пистата, заедно с доктор Коста прегледат крака ми и цялостното ми състояние“, обясни де Пюние.