Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Де Силвестро ще работи с екипа на Заубер с цел титулярно място...

Де Силвестро ще работи с екипа на Заубер с цел титулярно място в F1 догодина

39
0
Мониша Калтенборн,Симона де Силвестро

Симона де Силвестро, която се състезава в Индикар, ще работи с екипа на Заубер, съобщиха от швейцарския отбор от Формула 1.

Тя ще работи в нова програма за подготовка с тима за титулярно място през 2015 г. В нея са включени тестове на писта, в симулатора, ментални и психически упражнения.

Това е голяма стъпка за мен към една мечта, която имам през целия си живот – коментира Симона. – Безкрайно съм щастлива да получа тази възможност и да направя крачката заедно с такъв страхотен отбор. Заубер е екип с история, както и единствения швейцарски тим във Формула 1, а това според мен прави нещата още по-вълнуващи. Не мога да благодаря достатъчно на Мониша Калтенборн и Петер Заубер за тяхната подкрепа, за това, че вярват в способностите ми и ми дават този шанс. Вълнувам се да получа толкова уникална платформа, чрез която да се подготвя за новото предизвикателктво.

25-годишната швейцарка заминава за Съединените щати на 18-годишна възраст, за да кара там във Формула BMW САЩ (през 2006 г.). От 2007 до 2009 г. се състезава в атлантическия шампионат. През последните четири години е пилот в сериите Индикар. През 2010-та Симона спечели престижната награда „Новак на годината” в Инди 500, като освен това е първата жена, спечелила подиум в улична надпревара от първенството.

Шефът на Заубер Мониша Калтенборн отбеляза от своя страна, че в тима смятат Де Силвестро за много талантлива състезателка и затова са решили да работят с нея, както и да я подкрепят по пътя й към върха в автомобилния спорт.