Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Де Вилота премина успешно още една операция

Де Вилота премина успешно още една операция

22
0
Мария де Вилота,Маруся

Мария де Вилота претърпя още една операция, но новините за състоянието й вече са по-обнадеждаващи – тя се подобрява. От екипа й Маруся, където е трети пилот, направиха ново изявление и обясниха, че поредната хирургическа процедура е била планирана. Испанката е била в достатъчно добро състояние според преценката на лекарите, за да премине още една операция.

Хирурзите успешно приключиха следващата фаза на лечение, наложено от контузиите по лицето на Мария. След първоначалната продължителна процедура, започнала във вторник и приключена в сряда, тази операция отне значително по-малко време – се допълва в изложението.

В изявлението се казва още, че състоянието на испанката по отношение травмите на главата се е подобрило. То вече е определяно като сериозно, но стабилно – излязла е от графата критично.

Това потвърждава, че тя реагира добре на лечението, получавано след инцидента. Заедно със значителния прогрес по отношение на лицевите контузии това ни даде повод за ново съобщение – добавят още от тима.

Голяма част от пилотите във Формула 1 сложиха звезда на каските си за този уикенд, когато се състезават във Великобритания, демонстрирайки по този начин подкрепа за Мария.