Начало Formula E News Де Врийс и Вандоорн няма да карат за отбора на Макларън във...

Де Врийс и Вандоорн няма да карат за отбора на Макларън във Формула Е

290
0
Щофел Вандоорн и Ник де Врийс, Мерцедес
Щофел Вандоорн и Ник де Врийс, снимка Мерцедес

Ник Де Врийс и Щофел Вандоорн няма да карат за отбора на Макларън във Формула Е. Британците заемат вакантното място в електрическия шампионат, оставено от Мерцедес. Германският производител ще напусне Формула Е след края на настоящия сезон. Все още не знае какво ще се случи с двамата пилоти на Сребърните стрели.

Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун потвърди пред медиите, че британският тим ще има изцяло нов пилотски състав в първата си кампания във Формула Е.

Макларън вече обяви, че едно от двете места в електрическия шампионат догодина може да бъде заето от Феликс Розенквист. Шведският състезател вече кара за тима на Arrow McLaren SP в Индикар. От друга страна, предишните му успехи във Формула Е го правят идеален кандидат за място и в изцяло електрическите серии. Екипът от Уокинг ще използва задвижващи системи на Нисан във Формула Е.

Браун заяви, че решението къде да бъде поставен Розенквист ще бъде повлияно от наличието на други пилоти в двете серии.

„В крайна сметка се опитваме да предложим най-добрите пилоти за всички наши състезателни дейности. Вече ще имаме три автомобила в американските серии. Феликс е уникален с това, че е печелил в Индикар и във Формула Е. По този начин той може да се състезава и в двата шампионата.“, каза Зак Браун.

„Наистина зависи от това кой ще е другият ни пилот от Формула Е. Тогава ще кажем: „Това е най-добрият състав, който можем да съберем във F1, IndyCar, Формула Е и Extreme E.

Ето защо все още не сме решили къде да го поставим. Това наистина се базира на най-добрите пилотски състави, които можем да съберем. “

Браун заяви, че подходът на отбора да подпише договор с Розенквист с възможност да го използва в различни серии не е модел, който непременно ще приложи към други пилоти.

Това ще става поотделно за всеки случай. Имаше смисъл от настоящата ситуация, в която се намираме, и от това, че Феликс успя да спечели и в двете серии.“

„Бих казал, че това е просто опция, която се основава на това кой е състезателят, в коя серия участваме и къде може да имаме свободни места.“

Британският тим подписа договор за сътрудничество с NEOM. То ще бъде както и във Формула Е, така и в Extreme E. Това е базирана в Саудитска Арабия компания, която в момента строи град в пустинната страна. Целта е това да бъде най-екологичната туристическа дестинация в света, която използва само най-модерните технологии.