Начало Други Индикар: Феликс Розенквист остава в Макларън и през следващата година

Индикар: Феликс Розенквист остава в Макларън и през следващата година

215
0
Феликс Розенквист, Индикар
Феликс Розенквист, снимка Индикар

Феликс Розенквист остава в тима на Макларън в Индикар (Arrow McLaren SP) и през следващата година. Шведският състезател ще си партнира с Пато О’Уорд и Александър Роси. Също така има вероятност той да кара за британския екип и във Формула Е.

Arrow McLaren SP наскоро подписа договор с Александър Роси да. Бившият пилот от F1 ще се състезава на пълен работен ден заедно с Пато ОУорд в сериите NTT IndyCar. Отборът обмисляше да добави трети пилот към състава си в САЩ.

Макалрън ще дебютира догодина в сериите на Формула Е, след като миналия месец придоби отбора на Мерцедес-EQ. В момента в екипа работят действащият шампион в сериите Ник де Врийс и бившият пилот от F1 Щофел Вандоорн. Британците ще използват задвижващи системи на Нисан.

Въпреки това отборът все още не е разкрил пилотския си състав за деветия сезон, но Розенквист би приветствал възможността да се завърне в изцяло електрическите серии, в които се състезава два сезона с Махиндра, преди да премине в Индикар.

„Разширяването на отбора във Формула Е през следващия сезон това ми предоставя допълнителни възможности както в САЩ, така и в Европа. Очаквам с нетърпение да мога да обявя плановете си през следващите седмици, каза Розенквист.

Обичам времето, прекарано с екипа на Arrow McLaren SP в Индикар, карайки автомобил 7. Заедно преживяхме страхотни моменти, включително спечелването на полпозишъна по-рано тази година в Тексас, както и силното четвърто място в Инди 500.

Развълнуван съм и съм изключително благодарен, че ми беше дадена тази възможност. Искам да опита си и да помогна на Макларън да започне 2023 г. с възможно най-силна основа.“

Радвам се, че продължаваме взаимоотношенията си с Феликс Розенквист. Той е фантастичен състезател с богат опит в много различни видове състезателни серии“, каза изпълнителният директор на Макларън Зак Браун.

Като доказан победител в състезания и в двете категории, за нас беше важно да осигурим таланта му в семейството на Макларън Рейсинг, докато работим по финализирането на плановете си за 2023 г.

Опитът му във Формула Е ще бъде безценен. Съвсем скоро ние навлизаме в тази вълнуваща нова състезателна ера за нашата марка. Също така той има фантастичен принос и за отбора ни в Индикар. Очаквам с нетърпение да продължим работните ни взаимоотношения, за да намерим най-добрата възможност за него през следващия сезон.“