Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Де Врийс не се е отказал от възможността да се състезава в...

Де Врийс не се е отказал от възможността да се състезава в F1

1121
0
Ник Де Врийс, Мерцедес
Ник Де Врийс, снимка Мерцедес

Ник Де Врийс не се е отказал от възможността да се състезава в F1. Нидерландецът призна, че бъдещето му в най-високото ниво на моторните спортове не зависи от него.

Де Врийс има две участия в петъчни тренировки. Това се случи на пистите Каталуния и Пол Рикар. В Испания действащият световен шампион във Формула Е кара за Уилямс, докато във Франция бе зад волана на Мерцедес W13.

Бившият шампион във Формула 2 се представи добре и в двете тренировъчни сесии и се надява това да го доближи до място в F1 през 2023 г. Тогава Мерцедес няма да участва във Формула Е, което на практика може да го остави без титулярно пилотско място.

27-годишният състезател бе свързван с отбора на Астън Мартин, преди британците да подпишат с Фернандо Алонсо. Най-добрата опция за де Врийс е Уилямс. Тимът от Гроув ще продължава да разчита на Алекс Албон, но може да освободи Николас Латифи. Канадецът е единственият състезател от сезон 2022 в F1, който няма нито една спечелена точка.

„Като цяло Формула 1 е много динамична индустрия. Там нещата се случват много бързо, каза де Врийс.

Единственото нещо, което мога да направя, е да карам. Всичко останало е извън моя контрол. Така че ще продължа да се фокусирам върху това. Времето ще покаже къде ще се озова в близко бъдеще.“

Статутът на Де Врийс като официален пилот на Мерцедес във Формула Е и резерва на отбора от Бракли определено му помогна да получи място за изява в падока на F1.

Миналия месец Волф призна, че е доволен от скоростта на нидерландеца. От друга страна, шефът на Мерцедес заяви, не може на 100 % да увеличи перспективите на холандеца във Формула 1.

Мисля, че ако не сме в състояние да му осигурим интересен проект във Формула 1, трябва да го освободим“, каза Волф.

Той разглежда различни възможности. Догодина може би той ще се състезава със спортни автомобили, а след това може би и Формула Е. Но никога не трябва да се отказваш от възможността един ден да участваш в F1.“

Наскоро пилотът на Мерцедес бе попитал дали вече не е време да продължи напред и да забрави за Формула 1.

В крайна сметка нямам отговор на този въпрос, каза де Врийс.

Още в началото на кариерата си имах подхода, че единственият начин да продължиш успешно кариерата си, е да се представяш на пистата и да даваш най-доброто от себе си. Това е единственото, което мога да направя в момента.“

Разбира се, виждали сме ситуации като завръщането на Брендън [Хартли] в F1. Преди това той се бе отдал на състезания за издръжливост. Никога не се знае какво ще се случи в бъдеще.“

„Все пак трябва да съм реалисти да бъда честен. В крайна сметка единственото нещо, което мога да контролирам, е това, което правя на пистата до известна степен. Давах всички от себе си във Формула 1 и Формула Е. Нека да видим какво ще се случи след края на тази година“, завърши състезателят на Мерцедес.

Този уикенд Ник де Врийс и екипът на Мерцедес се отправят към финалните две състезания от сезон 2021-2022 във Формула Е. Нидерландецът няма шансове да защити своят титла, но ще направи всичко възможно, за да помогне на неговия съотборник Щофел Вандоорн. Белгиецът има комфортен аванс във временното подреждане преди началото на еПри на Сеул.