Начало Избрани Де Врийс ще кара в първата тренировка на Монца

Де Врийс ще кара в първата тренировка на Монца

1023
0
Ник де Врийс, Мерцедес
Ник де Врийс, снимка Мерцедес

Ник де Врийс ще кара в първата тренировка за Гран при на Италия на пистата Монца. Нидерландецът ще замени Себастиан Фетел в отбора на Астън Мартин. Това ще бъде общо трето участие в тренировъчна сесия за де Врийс от началото на сезон 2022 в F1.

27-годишният състезател се представи доста добре по време на първите си две появявания в свободни тренировки от F1. Бившият световен шампион във Формула Е караше болида на Уилямс в Барселона и този на Мерцедес в Пол Рикар. Също така той е тестов и резервен пилот на германския отбор във Формула 1 заедно с Щофел Вандоорн.

„Радваме се да приветстваме Ник де Врийс в нашия отбор. Очакваме с нетърпение да работим с него на пистата Монца“, заяви шефът на Астън Мартин Майк Крак.

„Наблюдавам кариерата на Ник с голям интерес. Той кара блестящо, за да спечели титлата във Формула 2 през 2019 г. После доказа колко е бърз и спечели световния шампионат на Формула Е през 2020/2021 г. Честно казано очакваме с нетърпение да получим неговите гледни точки и прозрения за нашия автомобил.“

„Постиженията му показват, че той определено заслужава да се пробва във Формула 1. Надяваме се, че тази възможност да седне зад волана на AMR22 отново ще му позволи да покаже способностите си на широкия свят“, допълни шефът на Астън Мартин.

Въпреки доброто представяне с болидите на Уилямс и Мерцедес, де Врийс каза, че осигуряването на място на стартовата решетка през следващия сезон не зависи от него. В момента има изключително малко свободни места на стартовата решетка във Формула 1. Един от вариантите е той да замени Николас Латифи в Уилямс. Все пак той с радост ще седне зад волана на автомобила на Астън Мартин.

„Наистина очаквам с нетърпение да карам за Астън Мартин особено на такава легендарна писта като Монца“, сподели де Врийс.

„Това ще бъде третата ми FP1 сесия за сезона с трети различен автомобил. Тези възможности ми дадоха фантастична представа за това как функционират и работят автомобилите и отборите от F1. Надявам се, че ще мога да внеса свежа перспектива в екипа на AMF1 и да събера достатъчно информация, която да е полезна както за мен, така и за отбора.“