Начало Избрани Де Врис: Имам добри отношения с всички в Алфа Таури

Де Врис: Имам добри отношения с всички в Алфа Таури

317
0
Ник де Врис
Ник де Врис, снимка Спас Генев

Ник де Врис е в добри отношения с всички в Алфа Таури. Нидерландецът заяви, че е напълно подкрепян от целия отбор, въпреки трудностите от началото на сезон 2023 в F1.

Де Врис се намира в първата си пълна кампания в F1. Нидерландският състезател замени Пиер Гасли в екипа на Алфа Таури. Де Врис има сериозен опит в други шампионати и дори стана шампион в F2 и Формула Е. Точно затова очакванията към него бяха доста сериозно когато бе обявено преминаването му в младежкия тим на Ред Бул

Де Врис няма нито една спечелена точка от началото на сезон 2023 в F1. 28-годишният състезател отпадна от състезанията в Австралия и Азербайджан. Миналата седмица той финишира 12-ти в Монако и подобри най-доброто си класиране с Алфа Таури.

Представянето на Де Врис донесе похвала от д-р Хелмут Марко. Съветникът на Ред Бул бе доволен от представянето на нидерландеца по улиците на Монте Карло.

„Ник беше много по-близо до Юки [Цунода], отколкото преди. Това беше най-добрият му уикенд и е нещо, което искам да виждам от него по-често“, сподели д-р Марко.

Окуражаващите думи на Марко вероятно ще повдигнат духа на Де Врис. Слабото представяне на пилота на Алфа Таури от началото на годината предизвика слухове за бъдещето му в F1.

„Имам добри отношения с всички в Алфа Таури. Освен това вярвам, че целият екип стои зад мен“, сподели Де Врис. „Определено се чувствам много добре посрещнат и подкрепян в моята среда. Честно казано това не е много по-различно от преди. Ако бяхте задали същия въпрос след Монца, вероятно всички щяха да имат съвсем различно мнение“, добави пилотът на Алфа Таури.

„Сега представянето ми е много по-важно, особено след имах малко по-труден старт на сезона. Не се задълбочавам толкова много върху всички спекулации. Да, направих няколко грешки и това е всичко.“

Де Врис познава отлично трасето в Барселона. Нидерландецът се надява да продължи добрата си форма и да запише още един силен резултат

„Както повечето пилоти, аз също съм прекарал много време на пистата в Барселона. Състезавах се там в GP3, спечелих спринта в F2 през 2019 г. и завърших втори в основното състезание предишната година. Всички разполагат с много данни от там, тъй като това беше основната писта за тестове. Освен това тя се използва много при разработването на симулатори. Харесва ми да се състезавам там- това е типично европейско място. В същото време испанската публика е много ентусиазирана“, сподели Де Врис.

„Много харесвам това състезание и пистата. Затова с нетърпение очаквам да карам по новия макет в последните завои, въпреки че всъщност този макет не е напълно нов. Това е добра Гран при. Фактът, че е толкова близо до Барселона, означава, че феновете ще могат да се насладят на града, както и на състезанията“, добави пилотът на Алфа Таури.