Начало Избрани Де Врис може да се завърне в Ред Бул

Де Врис може да се завърне в Ред Бул

803
0
Ник де Врис
Ник де Врис, снимка Ред Бул Контент Пуул

Ник де Врис може да направи изненадващо завръщане в Ред Бул. Според различни източници, нидерландецът се очаква да се появи още веднъж в падока на F1 като резервен пилот на Алфа Таури и Ред Бул. Това най-вероятно ще се случи по време на състезателния уикенд в Мексико.

Де Врис се присъедини към Алфа Таури в началото на този сезон. 28-годишният състезател пристигна с огромни очаквания в семейството на Ред Бул заради успехите си в предишни шампионати. Пред това Де Врис стана шампион във Формула 2 и Формула Е и записа един впечатляващ старт с Уилямс

За нещастие, Де Врис така и не успя да оправдае очакванията на Ред Бул и д-р Хелмут Марко. Нидерланецът бе освободен от Алфа Таури след само 10 старта и заменен с Даниел Рикиардо. Така той няма да има възможността да стартира в домашната си надпревара на пистата „Зандвоорт“ следващия уикенд.

Рикиардо бе един от резервните състезатели на Ред Бул. Опитният австралиец обаче вече кара за екипа на Алфа Таури. По този начин Лиам Лоусън остава единствената резерва на Ред Бул. Понастоящем новозеландецът кара в Супер Формула и един от претендентите за титлата в японския шампионат с едноместни болиди.

Лоусън няма да бъде на разположение на Ред Бул и Алфа Таури по време на рейс уикенда в Мексико Сити. Тогава той ще участва във финалните два старта от Супер Формула, които ще се проведат на пистата „Сузука“. По този начин Ред Бул остава без резервен пилот, който да замести при нужда някой от титулярите на двата отбора.

Има голяма вероятност Де Врис да направи еднократно завръщане с Ред Бул. Нидерландецът се очаква да бъде извикан да замести Лоусън по време на уикенда в Мексико Сити. Понастоящем Де Врис няма ангажименти в други шампионати или серии. Освен това, той все още има договор с Ред Бул до края на тази година, въпреки че бе заменен от Рикиардо.

Де Врис има богат опит във Формула Е и световния шампионат за издръжливост (WEC). Има голяма вероятност нидерландецът да се завърне в някой от тези шампионати догодина. Ако нидерландецът подпише договор с някой друг отбор, без значение дали е от F1, споразумението му с Ред Бул ще бъде анулирано.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Nyck De Vries (@nyckdevries)