Начало Избрани Хамилтън: Освобождаването на Де Врис отразява начина, по който работи Ред Бул

Хамилтън: Освобождаването на Де Врис отразява начина, по който работи Ред Бул

3400
0
Люис Хамилтън и Ник де Врис
Люис Хамилтън и Ник де Врис, снимка Ред Бул Контент Пуул

Люис Хамилтън също коментира случилото се с Ник де Врис. Пилотът на Мерцедес заяви, че освобождаването на нидерландеца след само 10 старта отново отразява начина, по който работи Ред Бул.

Де Врис направи дебюта си с Алфа Таури в началото на сезона. 28-годишният състезател пристигна във Фаенца със сериозна визитка. Преди това той стана шампион във Формула 2 и Формула Е и записа един старт в Уилямс. В него той завърши девети, макар да нямаше почти никакъв опит с болида FW44

За нещастие, Де Врис така и не успя да оправдае очакванията на Ред Бул. Нидерландецът изпитваше огромни затруднения с болида на Алфа Таури. Така в крайна сметка се стигна до решението на д-р Хелмут Марко да освободи Де Врис и да сложи на негово място Даниел Рикиардо. Така нидерландецът стана поредната жертва на разместванията на Ред Бул по време на сезона.

Хамилтън познава отлично Де Врис от времето, когато двамата бяха заедно в Мерцедес. Седемкратният световен шампион каза, че решението на Ред Бул да се раздели с нидерландеца след само 10 състезания е крайно несправедливо.

„Освобождаването на Де Врис отразява начина, по който работи Ред Бул. Определено бях изненадан от решението, което взеха с бедния Ник“, сподели Хамилтън.  „Той е толкова талантлив млад мъж и толкова приятен човек. Затова мисля, че все още има светло бъдеще пред него. Също така съм сигурен, че ще има много добри възможности в бъдеще“, добави пилотът на Мерцедес.

Хамилтън също така призна, че не е бил никак изненадан от завръщането на Рикиардо в F1.

„Той беше тук от началото на годината и бе на повечето брифинги. Даниел дори участваше в брифингите на пилотите, но не се състезаваше, което е рядкост. Обикновено не виждате резервен пилот на такива брифинги. Точно затова смятам, че не съм изненадан да го видя отново“, добави Люис Хамилтън.

Междувременно Рикиардо също коментира освобождаването на Де Врис. Австралиецът сподели собственият си опит от завръщането си след като прекара известно време извън пилотската кабина

„Със сигурност изпитваш съчувствие към другите пилоти. Вложих целия си живот в това нещо, заради което съчувствам на Ник Знам, че той нямаше толкова опит в F1, но пък има доста участия в други автомобилни състезания има. Не трябва да забравяме, че той е в близо до 30-те си години“, сподели Рикиардо.

„Затова смятам, че е достатъчно зрял, за да разбере спорта. Ако все още иска да работи, смятам, че може да се изправи и да направи нещо“, продължи Рикиардо. „Вижте мен  преди година. Тогава не бях сигурен дали някога отново ще се състезавам с автомобил от F1. И ето, една година по-късно съм тук. Така че всичко може да се случи на този свят. Разбира се, той трябва да държи брадичката си изправена и да не се предава.“

„Това е като всичко в живота – събарят те на земята, но важното е как ще се изправиш. Пожелавам му успех. Разбира се, ще се радвам, ако един ден го видя отново на стартовата решетка“, добави пилотът на Алфа Таури.