Начало Избрани Де Врис: Мечтаех за този момент още от началото на кариерата ми

Де Врис: Мечтаех за този момент още от началото на кариерата ми

543
0
Ник де Врис, Алфа Таури
Ник де Врис, снимка Ред Бул Контент Пуул

Ник де Врис е напълно готов за първото си състезание с Алфа Таури. Нидерландецът ще бъде един от новобранците през сезон 2023, макар да е на 28 години и да има един старт в F1 зад гърба си.

Де Врис бе обявен за пилот на Алфа Таури в началото на миналия октомври. Преди това той направи едно състезание с Уилямс. Това се случи по време на Гран при на Италия, където той замести Алекс Албон.

Макар да няма толкова опит в F1, Де Врис е постигнал успехи в различни шампионати и серии. 28-годишният състезател е печелил титлите във Формула 2 и Формула Е. Сега той отваря нова глава в кариерата си в моторните спортове

„Определено се чувствам готов за първото състезание за годината. Още през октомври миналата година знаех, че ще бъда на стартовата решетка. Подготовката и престоя ми във фабриката бяха наистина дълги. Мечтаех за този момент още от началото на кариерата ми“, сподели Де Врис.

Пилотът на Алфа Таури направи и сравнение между тазгодишния и миналогодишния болид на отбора от Фаенца

„Имах само един тест с миналогодишния автомобил, но въпреки това ясно, че този е малко по-развит. Ако погледнете цялата решетка, ще видите, че всеки се опита да оптимизира малко пакета си. Честно казано, усещането ми за това е, че в основата няма огромна разлика между двата автомобила. Трябваше да се адаптирам към работата с нов доставчик на двигатели в сравнение с този, с който работих в миналото. Начинът им на работа винаги е малко по-различен, но и е доста лесен.“

„Как ще се чувствам на стартовата решетка, започвайки първия си пълен сезон в F1? Знаете ли, когато си в колата и когато двигателят е запален, всъщност си съвсем сам и е много тихо. Не мисля, че ще се чувствам много по-различно от всеки друг път, когато съм на стартовата решетка и чакам светлините. Това е просто още един автомобил, който ще карам. Не мисля, че усещането ще е много по-различно. По-скоро всичко около него вероятно ще се усеща малко по-различно по време на уикенда и в дните преди него“, добави пилотът на Алфа Таури.

Де Врис ще си партнира с Юки Цунода. Японецът започва третата си кампания в спорта, макар да е по-млад от своя съотборник. Това ще бъде ключов сезон на Цунода, който се бори да запази мястото си в Алфа Таури и след 2023 г.

„Тестовете в Бахрейн преминаха гладко и дадоха много информация за автомобила. Установихме някои ограничения, както и някои положителни и отрицателни страни, които ще бъдат много полезни за първото състезание този уикенд. Има някои области от пакета, в които усещам определено подобрение в сравнение с миналогодишния автомобил. Също така има и други области, върху които все още трябва да работим“, заяви Цунода.

„Като цяло това беше добър тест, в който навъртяхме най-много километри от всички отбори. Направихме смесица от дълги серии и серии за представяне. Досега надеждността изглежда добра, което е най-важното. Именно това беше проблем за нас в началото на миналия сезон. Сега е наистина окуражаващо да видим някакво подобрение и да запазим инерцията и през този уикенд.“

„Сега наистина нямам търпение отново да се състезавам. Тази година целта ми е да се представям по-постоянно през целия уикенд, което след това ще доведе до по-добро представяне в състезанието. Настъпиха няколко промени- имам нов личен треньор. Някои от инженерите също са нови за мен. Въпреки всичко се чувствам добре подготвен в личен план. Целта ми е да продължа да вървя напред от мястото, на което бях в края на миналия сезон. Както обикновено, ще дам 100 % от себе си“, каза още пилотът на Алфа Таури.