Начало Избрани Де Врис пое вината за инцидента с Норис в Маями

Де Врис пое вината за инцидента с Норис в Маями

369
0
Ник де Врис, Алфа Таури
Ник де Врис, снимка Ред Бул Контент Пуул

Ник де Врис пое вината за инцидента с Ландо Норис в Маями. Пилотът на Алфа Таури призна, че е блокирал предните гуми на първи завой и е докоснал задната част на Макларън-а на своя съперник. Де Врис обаче заяви, че Норис също е имал някаква вина за случилото се.

Де Врис потегли от 15-та позиция в първата си Гран при на Маями. Нидерландецът сгреши на първи завой, блокира предните гуми и удари задната част на болида на Норис. В резултат на това двамата минаха през зоната за сигурност и заеха последните две места в колоната

Норис бе никак доволен от случилото се след началото на Гран при на Маями. Пилотът на Макларън направи остър коментар по адрес на Де Врис.

Де Врис трябваше да спре по-рано. Напоследък той прави това все по-малко“, сподели Норис малко след края на надпреварата.

Де Врис също коментира инцидента и сподели своята гледна точка.

„Ландо стартира много добре, движеше се от лявата ми страна, а аз бях близо до него“, обясни Де Врис. „Да, беше моя грешка. Блокирах и двете колела, докоснахме се и се разминахме. Това е всичко“, добави звездата на Алфа Таури.

Инцидентът беше разгледан от стюардите на ФИА, които решиха, че няма необходимост от допълнителни действия.

„Не успях да реагирам навреме Тъй като той дойде доста късно пред мен в точката на спиране. Упражних по-голям натиск и тогава блокирах колелата. Това беше жалко и за двама ни“, допълни Де Врис.

28-годишният състезател финишира 18-ти при развяването на карирания флаг и раздели машините на Макларън. Той призна, че не имал сериозни поражения по своя автомобил

„Нямаше никакви повреди. В първия стинт имах много вибрации в дясна предна гума, така че това малко влоши темпото ми. Когато разликата е толкова голяма е доста трудно да наваксаш, особено когато няма кола за сигурност или нещо подобно“, допълни Ник де Врис.

Същевременно Юки Цунода финишира 11-ти в Маями. Японецът остана на по-малко от две секунди от десетото място, което зае Кевин Магнусен от Хаас.

„Беше добро състезание и възстановяване от страна на отбора и мен. Чувствах, че успях да извлека максимума от автомобила. Жалко, че не успях да спечеля точки. Дадох всичко от себе си и съм доволен от представянето си“, заяви Цунода.

„Състезанието в Маями беше трудно от психическа гледна точка- нямаше много почивки, защото винаги имаше някой пред или зад мен. Не очаквах състезателното ни темпо да е толкова силно. Честно казано това е окуражаващо за предстоящите състезания. Чувствах се сигурен в спирачките си и затова успях да изпреваря доста болиди. В Имола ни очакват подобрения, така че се надяваме те да вървят добре и да ни позволят да печелим точки постоянно’, добави пилотът на Алфа Таури.