Начало Избрани Норис: Де Врис трябваше да спре по-рано

Норис: Де Врис трябваше да спре по-рано

978
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис коментира контакта с Ник де Врис в началото на надпреварата в Маями. Пилотът на Макларън каза, че нидерландецът е трябвало да спре малко по-рано за първи завой и да не удря задницата на неговия автомобил.

Норис потегли от 16-та позиция в снощната Гран при на Маями. Британецът направи добър старт и спечели няколко позиции преди да бъде ударен от Де Врис. Състезателят на Алфа Таури спря прекалено късно за първи завой, блокира предните гуми и закачи задната част на Макларън-а на Норис. В резултат на това двамата минаха през зоната за сигурност и заеха последните две места в колоната

Малко след контакта Норис спря в бокса за смяна на меките гуми с твърди. След това той нямаше нужната скорост да бъде близо до зоната на точките в крайна сметка финишира 17-ти.

Британецът защити решението на Макларън да постави меки гуми върху неговия автомобил и този на Оскар Пиастри на старта на състезанието в Маями и коментира случилото се с Де Врис на първи завой.

„Де Врис трябваше да спре по-рано. Напоследък той прави това все по-малко“, сподели Норис.

Пилотът на Макларън твърди, че е получил поражения в своя болид, които обаче не са били основната причина за слабото му темпо.

„Честно казано това не промени деня ми. Не знам колко бяха щетите в автомобила. Определено имаше малки поражения, липсата на темпо не се дължеше само заради това. Просто бяхме много бавни“, каза още Норис.

Норис вярва, че има много причини за слабото му темпо в Маями. Той същевременно подчерта, че някои от съперниците на Макларън са били в по-добра форма.

„[Има] различни причини – пистата не ни подхожда, по-дългите завои не ни подхождат, температурите също не ни подхождат“, каза той.

„Настилката на пистата не ни подхождаше. Всичко това е свързано с много различни аспекти. Също така казах, че и този уикенд никой не е бил бавен. Може би Алфа Таури бяха единствените, които разполагаха с бавен автомобил“, продължи Норис.

„Всички останали бяха доста бързи- от Алфа Ромео бяха мегабързи, Хаас също бяха силно. Болидът на Алпин беше много по-бърз. Не бих казал, че щеше да постигнем по-силен резултат. Просто всички останали направиха голяма крачка напред. Според мен голяма част от това се дължи заради характеристиките на автомобила, както казах по-рано“, добави Ландо Норис.

Съотборникът на Норис Оскар Пиастри също остана извън топ 10. Младият австралиец финишира едва 19-ти след като имаше проблеми със своя болид

„Имах много проблеми с автомобила по време на състезанието. Получихме повреда в системата brake-by-wire в шестата или седмата обиколка. След това имах други проблеми“, каза Пиастри. „Направих наистина добра първа обиколка, в която успях да изпреваря пет автомобила. Това беше най-важното за целия уикенд. Това беше един разочароващ неделен следобед след като се опитвах да заобиколя всички проблеми. Сега ще сведем глави и ще се съсредоточим върху това да направим един по-добър уикенд в Имола“, добави пилотът на Макларън.