Начало Избрани Де Врис с първи коментар след освобождаването си от Алфа Таури

Де Врис с първи коментар след освобождаването си от Алфа Таури

5117
0
Ник де Врис
Ник де Врис, снимка Ред Бул Контент Пуул

Ник де Врис коментира освобождаването си от Алфа Таури. Нидерландецът наруши мълчанието си и написа пост в социалните мрежи. В него той обяснява, че е било доста болезнено да види как престоят му в екипа от Фаенца е приключил толкова рано.

Де Врис направи дебюта си с Алфа Таури в началото на сезона. Нидерландецът пристигна в базирания във Фаенца отбор с огромни очаквания. Преди това нидерландецът спечели титлите във Формула 2 и Формула Е и записа един старт с Уилямс. В него той финишира девети, макар да разполагаше с труден за управление автомобил

Бъдещето на Де Врис в Алфа Таури бе под въпрос през последния месец и половина. Нидерландецът така и не успя да оправдае високите очаквания на Ред Бул. 28-годишният състезател не спечели нито една точка и заемаше последното 20-то място във временното класиране.

Преди малко повече от седмица стана ясно, че Де Врис напуска Алфа Таури с незабавен ефект. На негово място дойде Даниел Рикиардо. Така нидерландецът и световен шампион във Формула Е стана поредният талант, който премина през „мелачката“ на Ред Бул. В този списък попадат още Себастиен Бурде, Скот Спийд, Кристиан Клийн, Себастиен Буеми, Брендън Хартли, Данил Квят, Алекс Албон и Пиер Гасли.

От Ред Бул обясниха причините, довели до уволнението на Де Врис. 28-годишният състезател обаче не коментира решението на австрийската компания. Същевременно в интернет пространството се появиха редица фалшиви изявления на вече бившия пилот на Алфа Таури, които бяха разкритикувани от неговия мениджър.

Днес Де Врис написа пост в страницата си в Инстаграм. Той благодари на Ред Бул и Алфа Таури, че са му дали шанс в F1. Нидерландецът също така изрази разочарованието си от това, че престоят му е продължил по-малко от половин сезон.

„Кратка бележка от мен. След последните събития реших да отделя известно време за себе си далеч от социалните медии, което ще продължа да правя“, написа Де Врис.

„Искам да благодаря на Ред Бул и Скудерия Алфа Таури за възможността да изживея мечтата си. Разбира се, боли, че шансът в F1, за който мечтаех толкова дълго, приключи преждевременно“, продължи Де Врис. „Животът не е дестинация, а пътуване. Понякога трябва да поемеш по трудния път, за да стигнеш там, където искаш да бъдеш. Благодарен съм за привилегирования ни живот, гордея се с моето пътуване и семейството ми. Това е просто още едно преживяване. Продължаваме напред и очакваме с нетърпение следващата глава. Благодаря на всички за милите и окуражаващи послания през изминалата седмица. Беше доста стоплящо да усетя подкрепата ви“, добави бившият пилот от F1.

Де Врис също така уточни, че не е правил коментари относно естеството на титлата на Макс Верстапен за 2021 г.

„Послепис: Получих някои интересни статии за неща, които съм казал през последната седмица. За яснота на всички, не съм говорил с никакви медии и за момента ще отделя малко време за себе си. Пожелавам на всички ви приятно лято.“

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Nyck De Vries (@nyckdevries)