Начало Formula E News Де Врис се връща във Формула Е с отбора на Махиндра Рейсинг

Де Врис се връща във Формула Е с отбора на Махиндра Рейсинг

608
0
Ник де Врис
Ник де Врис, снимка Ред Бул Контент Пуул

Ник де Врис се завръща във Формула Е. Нидерландецът се присъедини към отбора на Махиндра Рейсинг. Съотборник на Де Врис ще бъде Едоардо Мортара. Междувременно индийският тим обяви раздялата си с Лукас ди Граси.

Де Врис се присъедини към Формула Е през сезон 2019-20 с тима на Мерцедес. 28-годишният състезател спечели подиум в последния старт за кампания в Берлин. Следващата година той постигна сериозен напредък и спечели титлата с Мерцедес. Така Де Врис стана първият световен шампион в историята на Формула Е

Де Врис остана част от Мерцедес до края на сезон 2021-22. Нидерландецът не успя да защити титлата си и добави още няколко победи към сметката си. След това той напусна Формула Е и реши да поеме по друг път.

Де Врис се присъедини към Алфа Таури в края на миналата. За нещастие, той така и не успя да се адаптира към трудния за управление автомобил Алфа Таури AT04 и постоянно изоставаше от Юки Цунода. В крайна сметка Де Врис бе освободен от младежкия отбор на Ред Бул след само 10 състезания и заменен от Даниел Рикиардо.

Днес стана ясно, че Де Врис се завръща във Формула Е с Махиндра Рейсинг. Нидерландецът ще кара новото поколение автомобили Gen3 и вярва, че ще постигне успех с индийския тим.

„Чувствам се сякаш се връщам у дома. Формула Е е много позната среда за мен. Тук виждам много познати лица от шампионата, всички отбори, всички пилоти, така че е хубаво да се върна в позната среда“, сподели Де Врис.

„Не тайна, че Махиндра имаше труден старт в началото на ерата Gen3. Смятам, че през миналия сезон имаше добри признаци на напредък, въпреки че той не винаги се измерва само с резултати. Бях особено развълнуван от бъдещите им планове и от промените, които ще бъдат направени своевременно, а също и от назначенията, които са направили последно време.“

„Плановете за придвижване в решетката и основите на отбора винаги са били много силни. Лично аз имам много вяра и положителна енергия от това, което ме очаква в бъдеще. Благодарение на новия план и направените промени наистина вярвам, че имам пред себе си един уникален проект“, завърши Ник де Врис.

Съотборник на нидерландеца е Едоардо Мортара. По-рано този месец швейцарецът се раздели с тима на Мазерати MSG

„Изключително съм развълнуван, че ще се присъединя към Махиндра Рейсинг. Това е отбор, който наблюдавам от няколко години насам и във Формула Е от началото на шампионата“, каза Мортрара.

„Това, което усетих от хората тук, е, че споделяме едни и същи ценности. Предстои ни голям проект. Виждам голяма решителност и мотивация у всички в отбора, а това е много важно. Махиндра също е толкова голям автомобилен производител със световна репутация. Изключително съм горд да се присъединя и да бъда представител на тази престижна група. Нямам търпение да започнем. Сигурен съм, че ако положим необходимия труд, ще успеем да се представим успешно в този много конкурентен шампионат в бъдеще“, добави опитният швейцарец.