Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дейвид Уорд се кандидатира за президент на ФИА

Дейвид Уорд се кандидатира за президент на ФИА

37
0
Дейвид Уорд

Дейвид Уорд напусна поста си във фондацията на ФИА и се кандидатира за президент на международната автомобилна федерация. Той ще участва в изборите в края на 2013 г. Настоящият президент Жан Тод пък все още не е обявил официално, че ще се бори за следващ мандат.

Уорд бе съветник на бившия ръководител на федерацията Макс Мозли. Той бе генерален директор на фондацията на ФИА през последните 12 години. Възможността 56-годишният британец да участва в изборите се обсъждаше от няколко месеца.

Тод оглави федерацията, след като победи рали легендата Ари Ватанен в края на 2009 г.

След внимателно обмисляне реших да се кандидатирам да президент на ФИА в изборите за поста през 2013 г. Предизборният период започва през септември. При тези обстоятелства смятам за коректно да напусна настоящия си пост. Предстоящият изборен процес със сигурност ще включва оживени дебати. Фондацията по принцип е независима и няма законови предпоставки, изискващи да подам оставка, но вярвам, че това е в най-добрите интереси на дейността й – обясни Уорд в изявлението си.

Официалните документи за кандидатурите се подават от 23 октомври и 13 ноември.

Заместникът на Уорд Сол Билингсли бе назначен за временно изпълняващ длъжността на генерален директор на фондацията, докато бъде назначен нов човек на поста.

Дейвид ръководи организацията умело и с прекрасни стратегически умения. Неговите постижения са изключителни – в установяване глобалната репутация на фондацията; в откриването и финансирането на иновативни програми за пътна безопасност и опазване на околната среда; в подкрепата на различни изследователски проекти; в работата с международните ни партньори по проблемите на транспорта; и най-вече в трансформирането на общата политика в глобален мащаб по отношение на пътната безопасност – заяви президентът на фондацията Тим Киоун.