Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Делото на Антъни Хамилтън срещу Ди Реста насрочено за края на ноември

Делото на Антъни Хамилтън срещу Ди Реста насрочено за края на ноември

37
0
Пол ди Реста

Делото, заведено от Антъни Хамилтън срещу Пол ди Реста за незаконно прекратяване на договора помежду им и материални загуби, е насрочено за гледане пред върховен съд в Лондон на 27 ноември. Бащата на световния шампион във Формула 1 за 2008 г. Люис Хамилтън бе мениджър на шотландския състезател, но двамата се разделиха, при това по не особено добър начин.

Моментът е особено труден за Ди Реста, при това не само поради факта, че датата е броени дни след последната надпревара за сезон 2013 г. Той все още не е наясно с бъдещето си и няма договор за догодина. Отборът му Форс Индия има опция да продължи контракта му, но изчаква развитието на събитията и особено решението кои ще са пилотите на Лотус за догодина. С тима от Силвърстоун се свързват имената на Нико Хюлкенберг и Пастор Малдонадо.

Всичко е в ръцете на други хора. За съжаление сега се случва и това (с делото). Истински малшанс е, че го насрочват точно сега. Човек не иска да се занимава с подобни неща, но това е единственият начин за разрешаване на проблема. И всъщност не мога да кажа нищо повече, тъй като става дума за продължаващи съдебни процедури – заяви Ди Реста.

Адвокатите на 27-годишния шотландец представиха на съда отговора си на обвиненията от страна на Хамилтън старши. В тях се посочва, че пилотът е бил подведен от бившия си мениджър за сделка на стойност няколко милиона долара с компанията за енергийни напитки Go Fast и че заради тези действия до договор всъщност не се е стигнало.

Антъни Хамилтън е бил в Делхи миналия уикенд по време на Гран при на Индия и е разговарял с настоящия мениджър на Ди Реста Ричард Годар (който управлява делата и на Дженсън Бътън). Смята се, че ситуацията все още може да бъде уредена с извънсъдебно споразумение. Положението обаче може и да се влоши, ако шефът на Макларън Мартин Уитмарш и заместник-началникът на Форс Индия Боб Фърнли бъдат привлечени да свидетелстват по делото. Английският вестник Телеграф съобщава, че двамата са дали изявление и подобна възможност не е изключена.

Всичко е ужасно трудно в момента. Кой не би се тревожил? Един пилот е толкова добър, колкото последния му резултат или колкото сериозна е поддръжката му. Според мен никой не е сигурен в средата на колоната. Отборът ми дава някои сравнително положителни реакции и се налага да се задоволя с това. Следващият сезон ще е предизвикателство за всеки състезател, камо ли за някой нов в отбора. Постоянството и приемствеността вероятно са доста ценни понастоящем – допълни Ди Реста.