Начало Автомобили Ден на отворение врати от Lotus

Ден на отворение врати от Lotus

37
0

На 14 септември тази година ще има Ден на отворените врати във фабриката на Lotus в Хетел по случай годишнината на компанията. По този повод компанията кани всички стари и нови ентусиасти.

Всички гости ще имат възможността да видят показания за първи път по време на автомобилното изложение в Лондон Lotus Evora. Желаещите ще могат да обиколят и разгледат фабриката, като специално за тях ще бъдат отворени и дизайнерските студия.

Освен това ще има и демонстрации на Lotus по известната писта за тестове Хетел. Тези, които успеят да се запишат навреме, ще имат възможността и да бъдат возени от професионалист.

Предвижда се и състезанието „Live the Lotus Life”, като Радио Броудленд ще оповести победителя. Той ще има правото да кара в продължение на шест месеца Lotus Elise и в допълнение ще спечели 1000 паунда.

Очаква се да има и изложба на редки екземпляри Lotus, като сред тях ще бъдат Lotus Esprit на Джеймс Бонд, стари болиди, уникалният Black Diamond Europa и серия моделите от 50-те и 60-те години на миналия век. Подготвят се и няколко юбилейни бройки, който да се продават. Желаещите ще могат да си купят и различни редки части – от емблеми до цяло шаси.

Майк Кимбърли, изпълнителен директор на Lotus Group, казва: „Денят на отворените врати на 14 септември ще бъде страхотна възможност за всички да видят новия интересен Lotus Europa, както и “Hethel Experience”. Убеден съм, че посетителите ще се наслаждават на тази рядка възможност да обиколят нашите отлични съоръжения. Очаквам с нетърпение да отпразнуваме нашата 60-годишнина.”