Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Денис: Формула 1 остава привлекателна за спонсорите

Денис: Формула 1 остава привлекателна за спонсорите

49
0

Формула 1 няма защо да се притеснява, че оттеглянето на ING ще доведе до бурно оттегляне и на други мащабни спонсори.

Това е мнението на шефа на Макларън, Рон Денис, който смята, че Формула 1 все още представлява привлекателно място за спонсорите въпреки финансовите затруднения.

Банковите гиганти от ING съобщиха в понеделник, че са решили да се оттеглят от Формула 1 след края на 2009 година. Това означава, че не само ще спрат да спонсорират Рено, а също така ще спрат да бъдат главни спонсори на няколко надпревари. И въпреки всичко това Денис е на мнение, че позициите на спорта са все още силни.

„Ясно е, че не е много подходящо аз да коментирам решението на ING, освен че мога да отбележа, че това е специфична ситуация, тъй като ING бяха поставени пред големи затруднения напоследък.”

„И след като казах това, искам да използвам случая да коментирам, че Формула 1 остава една доста атрактивна възможност за спонсорите, тъй като предлага огромна възвръщаемост на направените инвестиции.”

Решението на ING да се оттегли от Формула 1 идва, след като от компанията бяха принудени да направят огромно редуциране на разходите покрай предвижданите загуби за 2008 година в размер на 1 милиард евро.