Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Денис отново наблегна на равенството

Денис отново наблегна на равенството

23
0

Шефът на Макларън Рос Денис още веднъж наблегна върху решимостта на тима да осигури на Фернандо Алонсо и съотборника му Люис Хамилтън равни възможности за победа в тазгодишния шампионат.
Алонсо заяви в понеделник пред испанското радио Кардена Сер, че не се чувствал напълно комфортно в Макларън откакто се присъедини към тима в началото на годината. Двукратният световен шампион намекна, че британският поданик Люис Хамилтън получава повече подкрепа от отбора, който също е британски.
Денис обаче отговори, като заяви, че Макларън оказват и ще продължават да оказват една и съща подкрепа и шансове и на двамата си пилоти, правейки намек, че медиите правят проблем от „невинна забележка“.
„Напълно е обяснимо, че резултатите от всяко състезание ще дават както на британските, така и на испанските медии възможности да се хващат за всяка дума, казана от пилотите, а понякога дори цитатите са извадени от контекста, което може да придаде коренно различно звучене на една невинна забележка.
Отборът на Водафон Макларън Мерцедес е съставен от изключително посветени и конкурентоспособни хора и има здравословна надпревара между екипите, работещи на всяка от колите. Това е неизбежно, но с него няма никакви проблеми.
В същото време отново мога категорично да заявя, че и двамата пилоти имат еднакво оборудване, еднаква поддръжка и еднакви възможности да победят във вътрешнотимовата надпревара. И Фернандо, и Люис го знаят и го приемат.
Коментарите на Фернандо, ако се прочетат внимателно, са напълно коректни. Той не е бил в отбора достатъчно дълго и връзките му с него могат само да продължават да се развиват. Тимът няма да направи нищо, с което да провали това позитивно и нарастващо партньорство.“
/от Аутоспорт/