Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Граси на мястото на Пикет младши?

Ди Граси на мястото на Пикет младши?

33
0

Лука ди Граси явно е пилотът, който е най-възможно да замени Нелсън Пикет младши в тима на Рено от следващата година. Разбира се, това ще стане, ако френският производител реши да се откаже от услугите на младия бразилец.

Въпреки че Пикет има едно второ място в Гран при на Германия, през целия сезон той не успяваше да поддържа темпото на своя съотборник, Фернандо Алонсо. Пикет по никакъв начин не си помогна и с отпадането си в Гран при на Сингапур, въпреки че реално изигра ключова роля за триумфа на Алонсо.

Според източници, близки до тима, Пикет не е оправдал с представянето си втори сезон в Рено. По никакъв начин не му е помогнало и успешното представяне на ди Граси по време на тридневните тестове на Херес.

Стана ясно, че ди Граси е направил добро впечатление не само със скоростта си на Херес, но също и с подхода си и положителното отношение към тима.

В момента шефът на тима, Флавио Бриаторе, обмисля какво да прави за 2009 година. До голяма степен обаче окончателното решение зависи и от избора на Алонсо за следващия сезон.

Някои източници предполагат, че Бриаторе вече е предложил Пикет на Торо Росо за следващата година. От базирания във Фаенца отбор обаче не са проявили интерес, освен ако няма някаква значителна финансова изгода.

Ако Торо Росо наистина не приемат офертата, то Пикет изведнъж може да се окаже просто тест пилот догодина.