Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло обмисля вариантите за заместник на Маса

Ди Монтедземоло обмисля вариантите за заместник на Маса

26
0
Лука ди Монтедземоло,Фелипе Маса,Фернандо Алонсо

Лука ди Монтедземоло е обмислял доста кандидати за мястото на Фелипе Маса, призна самият президент на Ферари пред италианската преса.

Слухове относно бъдещето на бразилския пилот витаят непрекъснато в падока на Формула 1, като обикновено се твърди, че състезателят ще загуби кокпита си. Досега обаче Ди Монтедземоло, както и шефът на отбора във Формула 1 Стефано Доменикали застават категорично зад Фелипе и го подкрепят. Маркизът от време на време напомня на бразилеца, че трябва да се труди повече, ако иска и занапред да е част от екипа в Маранело, но за първи път публично признава, че е отделил време да преценява потенциалните заместници на Маса.

Дженсън Бътън например беше с отлично представяне миналия сезон. Марк Уебър е добър втори пилот, а Нико Розберг се справяше добре с автомобил, който не бе кой знае колко конкурентоспособен – заяви Ди Монтедземоло пред Кориере дело Спорт. – Много добър вариант е и да развиваш пилоти в отбора си и макар Серхио Перес да е състезател на Заубер, той на практика напредна с академията на Ферари. А Жул Бианки може да стане още по-добър, ако има шанс да прави тестове – допълни италианецът, който наскоро обяви, че се заема сериозно с политика.

Ди Монтедземоло обаче е категоричен, че при всички случаи Маса е първият му избор за 2012 г., защото е убеден, че бразилецът може да си върне формата, благодарение на която докосваше титлата през 2008 г.

2012 г. ще е критична за Фелипе. Не сме доволни от последния му сезон, както и той самият не бе удовлетворен. Аз лично обаче не мога да забравя факта, че в определени моменти той бе по-бърз от Михаел Шумахер и Кими Райконен. Помогна на Кими в годината, когато финландецът спечели шампионата, а сезон по-късно бе на косъм от това сам да вземе титлата. Ако нещата се подобрят, Фелипе може да се справи далеч по-добре – заяви още Ди Монтедземоло.