Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло няма да се кандидатира за президент на ФИА

Ди Монтедземоло няма да се кандидатира за президент на ФИА

526
0
Лука ди Монтедземоло
Лука ди Монтедземоло, снимка: Виктор Алекян

Лука ди Монтедземоло няма да се кандидатира за президент на ФИА, заяви самият той по повод наскоро появила се информация, че може би има подобно намерение.

„Прочетох публикацията и изключвам подобна възможност за себе си”, заяви бившият президент на Ферари.

Ди Монтедземоло се поотдалечи от автомобилния спорт, след като приключи работата си във Ферари. Той обаче е добре запознат с управлението на различни първенства, твърдеше се, че има и подкрепата на Бърни Екълстоун.

Междувременно Жан Тод сподели, че може да промени решението си да се оттегли от международната автомобилна федерация в края на следващата година. Той бе избран на поста през 2009 г. Според информация на racefans.net французинът е склонен на кратко удължаване на третия си мандат с цел осигуряване на плавен преход към ново ръководство. Причината са редицата резки промени, наложени от пандемията от коронавируса.

„Карам трети мандат, но се намираме в ситуация, която никой не е предвиждал. Не съм планирал да работя и след края на този период, но не бях предвидил и COVID-19”, каза Тод.

Вече доста се говори кои биха могли да са кандидатите за президент на ФИА. Освен Ди Монтедземоло се споменават имената на Дейвид Ричардс от Продрайв, основателят на Формула Е Алехандро Агаг, вицепрезидентът на федерацията и бивш рали пилот Мохамед бин Сулайем.