Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло: Тези, които нарушават правилата, ще бъдат преследвани

Ди Монтедземоло: Тези, които нарушават правилата, ще бъдат преследвани

55
0
Лука ди Монтедземоло

Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло има вяра във ФИА относно решението на въпроса с тестовете на Мерцедес с гумите Пирели след Гран при на Испания.

Решението на световната федерация по казуса с изпитанията на Пирели бе Мерцедес и доставчикът да се явят пред Международния трибунал, като това ще се случи на 20 юни в Париж. Ферари, които също проведоха тест с Пирели в Барселона, бяха оправдани от ФИА, поради факта, че са използвали стар болид, за разлика от Мерцедес, които проведоха изпитанията с тазгодишния си автомобил.

Имаме вяра във ФИА – коментира Ди Монтедземоло по време на откриването на нов музей на Ферари в Маранело. – Не желая да коментирам, но отбелязвам с удовлетворение, че федерацията се справя с този проблем добре. Надяваме се, че Формула 1 ще запази професионализма си и имаме вяра, че тези, които се опитват да заобиколят правилата, ще бъдат преследвани и дадени под съд или по-скоро дадени под съд, отколкото преследвани.

Президентът на Ферари сподели, че тази седмица ще се срещне с шефа на тима Стефано Доменикали и инженерите на екипа, за да обсъдят стратегията си за развитието на F138.

Що се отнася до нас, ние знаем точно какво трябва да направим, за да спечелим. Убеден съм, че до последното състезание отборът на Ферари ще е конкурентоспособен и претендент (за титлите). Сигурен съм, че няма да се откажем и че имаме всичко необходимо, за да се подобрим. Ще бъде достатъчно колата ни да може да застане на първите два реда на грида, не задължително на първо място, защото от там можем да спечелим състезанието – допълни Ди Монтедземоло.