Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Реста дебютира за Форс Индия в петъчните тренировки

Ди Реста дебютира за Форс Индия в петъчните тренировки

37
0

Третият пилот на Форс Индия Пол ди Реста ще дебютира в петъчните свободни тренировки като състезател на индийски отбор. В екипа декларираха намерението си да подпомагат кариерата му и това е шанс както да работи за напредъка на тима, така и да демонстрира собствения си талант пред всички във Формула 1. В Бахрейн той вече изучаваше процедурите в пита на Форс Индия, говори с инженерите, присъства на всички срещи и попиваше методите на действие по време на отделните сесии.

– Това е наистина професионален отбор и научих много за това как да подходя към колата, как да се справя със системите, какво ще очаква от мен екипът като обратна информация. Накараха ме да се почувствам чудесно при тях и нямам търпение да приложа всичко на практика в Австралия – споделя пилотът.

Ди Реста определено смята, че му се дава наистина сериозен шанс да покаже таланта си като се има предвид скоростта на VJM03. Той не познава Албърт парк, но ще направи задължителните опознавателни обиколки с техническия екип.

– В крайна сметка идеята не е да изляза и да се мъча да давам най-добри времена, а става дума за това да давам информация на тима, да помагам, като същевременно и аз се уча – допълва Пол. – Вече бях в симулатора, опитах се да науча конфигурацията на пистата. Освен това прегледах цялата информация от Бахрейн, за да се подготвя възможно най-добре.