Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Реста иска подиум, но заслужен, а не благодарение на късмет

Ди Реста иска подиум, но заслужен, а не благодарение на късмет

54
0
Пол ди Реста

Пол ди Реста ще се опита да преследва подиуми през сезон 2013 г. във Формула 1, за да компенсира разочарованието от факта, че през изминалата година не бе предпочетен от някой от големите екипи. Името на шотландеца бе свързвано с три от топотборите – Макларън, Ферари и Мерцедес. Те обаче подписаха с други състезатели и Ди Реста остана във Форс Индия, където освен това още не са му избрали съотборник.

2013-а ще е трети пореден сезон за Ди Реста в тима от Силвърстоун, а пилотът наистина има огромно желание да демонстрира таланта си.

Естествено, че бе ласкателно да ме свързват с всички тези екипи, но няма да отричам, че бях разочарован, когато те решиха да тръгнат по друг път – сподели Ди Реста пред Скотсман. – Това ме запали дори повече да постигна добри резултати догодина. Естествено, всеки пилот желае да е в автомобил, който може регулярно да печели състезания, както и шампионата. Аз обаче мога само да работя здраво. Ако го направя и привлека вниманието на голям отбор, така да бъде. В момента ми се плаща да се състезавам за Форс Индия и ще дам 100% от себе си, когато застана на грида в Австралия през март следващия сезон.

Основната цел на шотландеца за 2013-а ще е подиум. Той обаче допълни, че ще е нужен не само късмет, за да се качи на почетната стълбичка:

– Не искам да взема подиум благодарение на шанса. Желанието ми е да е заслужен, нещо, върху което да мога да градя. Определено вярвам, че е постижимо. За целта обаче ни е нужен достатъчно бърз автомобил и добро темпо през целия сезон. Надяваме се да финишираме пети в конструкторския шампионат догодина. Лично аз искам да се върна на шестата позиция. Всяко по-предно класиране ще е бонус.