Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Реста на път да подпише с Форс Индия

Ди Реста на път да подпише с Форс Индия

52
0
Пол ди Реста,Форс Индия

Пол ди Реста е на път да подпише договор с Форс Индия за сезон 2011 г., твърди екип на ВВС Спорт. Името на 24-годишния шотландец – братовчед на братята Франкити (шампионът в Индикар Дарио и Марино) и известен с добрите си връзки в света на автомобилния спорт – се спряга вече няколко месеца за място в екипа на индийския милиардер Виджай Маля. Проблемът в случая е, че тимът има договор за предстоящия сезон с Витантонио Лиуци. Неговият мениджър Питър Колинс заяви категорично, че италианецът ще е във Формула 1 тази година, но не е ясно дали като титуляр. Той отказа друг коментар, оставяйки отборът да направи официалните изявления.

Ди Реста бе трети пилот във Форс Индия през 2010 г. и кара в някои от петъчните свободни тренировки. Междувременно продължи да участва в немския шампионат за туристически автомобили (DTM) с Мерцедес и взе титлата в сериите за миналия сезон. Шотландецът е протеже от доста време на щутгартския концерн, а мениджър му е Антъни Хамилтън – баща на световния шампион във Формула 1 за 2008 г. Люис Хамилтън.

Самият състезател е уверен, че като качества е сравним с най-добрите в Гран при, където обаче колата е от много голямо значение за представянето на всеки пилот.

Що се отнася до Форс Индия, то там желанието е да запазят Адриан Сутил и според друга информация – да вземат за трети пилот Нико Хюлкенберг. До началото на предсезонните тестове остават десетина дни, така че в тима ще трябва съвсем скоро да вземат решение и да обявят пилотите си за 2011 г.