Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Реста най-после подписа с Форс Индия, Сутил остава в тима

Ди Реста най-после подписа с Форс Индия, Сутил остава в тима

30
0
Пол ди Реста,Форс Индия

Пол ди Реста най-после бе потвърден в отбора на Форс Индия редом с Адриан Сутил след месеци спекулации относно това кой ще заеме титулярните места в отбора.

Трети пилот на тима ще е Нико Хюлкенберг.

2011-а ще е пети сезон за Сутил с отбора и дебютен за Ди Реста. 27-годишният немец регистрира най-успешната си състезателна година през 2010-а, когато спечели 47 точки.

Дебютирах в F1 с екипа през 2007 г. и работим заедно от тогава, така че оставането ми е страхотна новина. Винаги съм казвал, че се чувствам добре в този тим – като семейство сме. През последните четири сезона прогресирахме сериозно и съм развълнуван, че ще можем заедно да направим следващата крачка – коментира Сутил.

Шотландецът Ди Реста също изрази удовлетворение от постигнатите договорки, допълвайки, че влизането във Формула 1 е амбицията на живота му.

Това исках да направя от първия момент, когато се качих на карт. Фактът, че най-накрая се случва, е изумителен. Работих наистина упорито за тази възможност през цялата си кариера. Свързването ми с Форс Индия – млад отбор с амбиции, големи като моите, определено е вълнуващо – каза още шампионът за 2010 г. в DTM.

Хюлкенберг от своя страна загуби кокпита си в Уилямс, но явно е предпочел да остане в падока на Формула 1, а не да си даде почивка. Германецът заяви, че оценява доверието на Форс Индия, тъй като подписва дългосрочен контракт с отбора.

Според шефа и собственик на тима Виджай Маля пък пилотската комбинация за 2011 г. в екипа е една от най-силните на грида.