Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Реста нетърпелив да се изправи срещу Люис

Ди Реста нетърпелив да се изправи срещу Люис

25
0

Вицешампионът в тазгодишното издание на Немския шампионат за туристически автомобили (ДТМ), Пол ди Реста, е готов да се изкачи на най-високото стъпало на моторните спортове през 2009 година – и да се присъедини към бившите си спаринг партньори – Люис Хамилтън и Себастиан Фетел.

Ди Реста разкрива, че е твърдо решен да влезе във Формула 1 през 2009 година и да се надпреварва със стария си приятел и конкурент – Люис Хамилтън. Шотландецът прави тестове за Макларън Мерцедес миналия месец, като това бе награда за силното му представяне в ДТМ и за факта, че бе най-силният състезател на Мерцедес през тазгодишната кампания.

Въпреки че на този етап няма място в Макларън за 22-годишния талантлив младок, шефът на тима, Рон Денис, каза, че ще направи всичко, за да подкрепи израстването на ди Реста. Освен това има слухове, че шотландецът може да отиде на мястото на Адриан Сутил във Форс Индия, като след споразумението между Макларън и индийския тим отношенията помежду им са още по-близки.

„Това, което искам да направя, е да бъда на стартовата решетка във Формула 1 през 2009 година и да се състезавам с Люис” – пише в личния си сайт ди Реста. „Знам, че сме приятели и сме карали един срещу друг много пъти преди, но този път ще е кулминацията – да се надпреварваме във Формула 1.”

Лошото за ди Реста бе, че докато Фетел и Хамилтън, с които е карал във Формула 3, успяха да пробият до Формула 1, то шотландецът бе принуден да отиде в ДТМ, за да не губи инерция.

„Люис го постигна, същото направи и Фетел, когото победих лесно в Европсериите на Формула 3 през 2006 година” – подчертава ди Реста. „Ако те го могат, то значи и аз го мога.”

„Последните тестове с Макларън Мерцедес определено показаха на какво съм способен с болид от Формула 1. Сега остава да видим какво ще стане през следващия сезон.”