Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Реста с 4-то време, но ще стартира от девета позиция на...

Ди Реста с 4-то време, но ще стартира от девета позиция на грида

56
0
Пол ди Реста

Сериозно разочарование владееше отбора на Форс Индия след квалификацията за Гран при на Италия.

Първо повреда спря Нико Хюлкенберг още в началото при излизането му на пистата – немският пилот не можеше да сменя скорости и спря, като не даде никакво време.

След това Пол ди Реста не само се класира за Q3, но и даде четвърто време. То обаче ще се превърне в девета позиция на стартовата решетка, тъй като шотландецът смени скоростна кутия и отива 5 места назад.

– Автомобилът работи страхотно този уикенд и бях сигурен, че сме в добра форма още преди квалификацията – заяви Ди Реста. – Бяхме в топ 5 в тренировките. Болидът ставаше все по-добър и по-добър с всеки тур и с подобряване условията на пистата. Много съм щастлив от обиколката си в Q3 – най-бързата за мен досега, което означава, че дадох максимума в точния момент. Целият тим свърши отлична работа, за да сме в тази позиция – доверихме се на инстинктите си и след това работехме по колата. Наказанието е разочароващо, но поне съм в топ 10.

За съотборника му сесията бе прекалено кратка.

– Тъкмо щях да започна обиколката си за време в Q1 и изведнъж всичко изчезна. Изтеглих се на първия шикан и от екипа ми казаха да изключа колата. Срамота е, че се случи в ден, когато болидът бе толкова конкурентоспособен, но това е спортът. Състезанието ще е особено сложно при толкова задна стартова позиция. Въпреки това ще опитам да си пробия път напред – каза Хюлкенберг.