Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Реста с цел да подобри представянето си догодина

Ди Реста с цел да подобри представянето си догодина

49
0
Пол ди Реста

Пол ди Реста трябва да подобри представянето си през следващия сезон във Формула 1, заяви самият пилот. Шотландецът ще е състезател на Форс Индия и през 2013 г., въпреки че бе сред най-често споменаваните имена във връзка с място в Мерцедес, Ферари и Макларън по-рано тази година.

Краят на сезона не бе особено добър за мен. Имахме технически проблеми, смяна на шаси и като цяло стилът ми на управление не му пасваше в последните няколко старта. Аз лично имах добри и лоши периоди, като в крайна сметка имаше някои сериозни позитиви — обясни Ди Реста пред Прес Асоусиейшън.

Той допълни, че е бил много близо до подиума в Сингапур, но излизането на кола за сигурност му е отнело шанса:

След това представянето ни се влоши, тъй като развитието ни не вървеше с темпото на други отбори. Надявам се, че вниманието, което бе прехвърлено към колата за догодина, ще се отплати. Следващата година е много сериозна за мен. Трябва да си свърша работата, тъй като всичко ще се базира на представянето ми. Мисля, че ще има някои размествания по върховете и се надявам да съм част от този процес. Чувствах се готов още тази година, но поради една или друга причина не се случи. Ще продължа да си върша работата на пистата и дано името ми остане в полезрението.

Ди Реста си смени мениджъра по време на сезон 2012 — раздели се с Антъни Хамилтън и подписа с Ричард Годард, който се грижи и за кариерата на Дженсън Бътън.

Промяната не се случи по най-идеалния начин. Но сега можем да направим конструктивен план, да поставим цели. Имам голямо доверие на Ричард,който е с чудесна репутация в падока — каза още пилотът.