Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Реста тренира усилено преди новия сезон в F1

Ди Реста тренира усилено преди новия сезон в F1

48
0
Нико Хюлкенберг,Пол ди Реста

Пол ди Реста се подготвя изключително сериозно за втория си сезон във Формула 1. Шотландецът използва дори сънародника си Дейвид Култард (който е приятел на кондиционния му треньор Джери Конви), за да е в оптимална форма. Той заяви, че се чувства напълно готов за предстоящия сезон на представянето на новия болид на Форс Индия VJM05 на пистата Силвърстоун.

Имаме програма, изградена въз основа на това как се чувствам. Чуваме се сутрин в 8, преценяваме в какво състояние съм и кой е най-добрият път за работа. Изпращам резултатите в 8 вечерта и всичко се следи внимателно. Фитнес нивото ми определено се подобри значително – обясни 25-годишният състезател.

Конви, който провежда цялото занимание, е работил с Фернандо Алонсо през 2007 г., когато испанецът бе в Макларън. Той и Ди Реста се трудят неуморно от декември миналата година, тоест на практика от края на миналия сезон. Треньорът ще пътува с шотландеца на всички състезания тази година. Конви смята, че Пол е правилният човек, с когото да се върне в F1:

Имах възможност да работя в Гран при през всичките години, след като напуснах. Той обаче (Ди Реста – б.р.) е точният човек. Справя се фантастично, наистина слуша и иска да се учи.

Двамата се познават още от 2010 г. Конви се свързва с пилота в средата на миналия сезон и от тогава състезателят не прави нищо без негово знание.

Сега карам много повече велосипед. Тренирам по три-четири часа на ден, докато преди не се упражнявах толкова. Дейвид [Култард] е работил с Джери, а е и добър приятел. Всъщност той тренира с мен през целия януари. Доста ме натискаше. Но пък е хубаво да имаш добра компания. Аз се чувствам чудесно с няколко души. Понякога работя с Дженсън [Бътън], но основно с Дейвид и Джейми Грийн – допълни Ди Реста.