Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дики Станфорд назначен за генерален мениджър на Williams Heritage

Дики Станфорд назначен за генерален мениджър на Williams Heritage

36
0
Дики Станфорд

Дики Станфорд е назначен за генерален мениджър за новосъздадената в Уилямс дивизия Williams Heritage. Доскоро той бе тийм мениджър на едноименния отбор във Формула 1.

Станфорд ще отговаря за поддръжката и участието в демонстрации на историческите Гран при болиди на Уилямс.

Той започва дългата си кариера в екипа през 1985 г. като механик в екипа на Найджъл Менсъл. Стига до поста главен механик преди да бъде издигнат до тийм мениджър през 1995 г. Остава на тази длъжност в продължение на 10 години, след което се оттегля, за да е повече време със семейството си. През 2010-та се върна, като отново бе тийм мениджър. Сега Станфорд реши да се установи във фабриката и да спре с пътуванията.

Обичам компанията, както и историята й, така че възможността да се занимавам точно с това е чудесна. Чрез създаването на специализирания отдел легендарните ни автомобили ще получават нужните грижи и ще продължават да излизат пред феновете още дълги години – коментира Станфорд.

Той ще докладва пред Джонатан Уилямс за състоянието и програмите, в които участват колите. Уилямс притежава най-голямата частна колекция от F1 болиди в света.

Отбор като нашия притежава сериозни исторически авоари, които трябва да бъдат опазени за бъдещите поколения. Дики има огромни технически познания за автомобилите ни от времето, когато бе механик. Уменията си в организацията и логистиката шлифова като тийм мениджър. Ето защо е идеален за поста в програмата ни за исторически болиди – заяви Сър Франк Уилямс.