Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Добър петъчен ден за Льоклер и Сайнц

Добър петъчен ден за Льоклер и Сайнц

2188
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Отборът на Ферари показа добра скорост в днешните свободни тренировки на пистата Каталуния. Шарл Льоклер завърши двете сесии на пета и трета позиция, докато Карлос Сайнц бе шести и осми. Във втората тренировъчна сесия Льоклер остана на по-малко от две десети зад Хамилтън, което е добър резултат, имайки предвид конфигурацията на пистата край Барселона. 

„Имахме добър ден.  Промених подхода си спрямо Портимао. След всеки състезателен уикенд анализирам представянето си и гледам къде може да се подобря. До момента карането ми е много добро и съм уверен в скоростта на болида. Миналата година имахме много проблеми, но сега нещата са по-различни. Това е добра новина за хората от фабриката, които работят много усилено, за да постигнем този резултат.  Квалификацията ще бъде от огромно значение. Целта ни е да сме плътно до лидерите“, заяви Льоклер.

Неговият съотборник Карлос Сайнц също бе доволен от представянето си и сподели, че адаптацията му към колата върви все по-добре.

„Доволен съм от двете тренировки. По време на първата сесия видяхме, че сцеплението на пистата е добро. Това помогна за цялостния баланс на колата на Ферари. Въпреки това следобед имах леки проблеми със стабилността, особено в последния сектор.  Надявам се на добро темпо и през утрешния ден. Влизането в Q3 няма да е лесна задача, защото има много конкурентни автомобили и разликите са изключително малки. Ще дам всичко от себе си, за да постигна добро класиране“, обясни Сайнц.