Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън пред Ботас и Льоклер във втората тренировка на Каталуния

Хамилтън пред Ботас и Льоклер във втората тренировка на Каталуния

3510
0
Каталуния
снимка, Пирели

Люис Хамилтън спечели втората свободна тренировка за Гран при Испания в F1. Британският пилот на Мерцедес записа 1:18.170  с гуми софт. Втори на 0.139 финишира другият състезател на Мерцедес Валтери Ботас, а третото място зае Шарл Льоклер с Ферари, на 0.165 от времето на световния шампион. 

 

Температурата на въздуха бе 21 градуса, а тази на пистата- 41.

Първи на пистата излязоха Антонио Джовинаци и Мик Шумахер. Те бяха последвани от всички други пилоти, с изключение на Латифи, Алонсо и Верстапен. Първо време записа Естебан Окон, който веднага бе изместен от Ботас, Льоклер и Норис.

След излизането си на трасето Верстапен завъртя най-бърза обиколка. Пилотът на Ред Бул записа 1:19.041 с гуми медиум. Веднага след това Ботас записа 1:18.419, а Сайнц премина високо през бордюрите и загуби част от своето предно крило, което предизвика виртуална кола за сигурност.

15 минути след началото на втората свободна тренировка начело бе Ботас, следван от Хамилтън и Верстапен. След тях се наредиха Алонсо, Гасли, Окон, Перес, Льоклер, Цунода и Норис. След това почти всички състезатели се прибраха в своите гаражи, с изключение на тези на Мерцедес, Фетел и Гасли. Ботас подобри своето постижение, но това направи и неговият съотборник Люис Хамилтън. Британецът записа 1:18.170 с най-мекия тип гуми на Пирели. Трети и четвърти бяха Льоклер и Окон.

Половин час след началото на сесията на върха продължи да е Хамилтън, следван от Ботас, Льоклер, Окон и Алонсо. Верстапен се движеше с осмо време, след като допусна грешка по време на обиколката си с гуми софт.

Същевременно най-високата максимална скорост бе за Антонио Джовинаци, следван от Мик Шумахер, Кими Райконен и Никита Мазепин.

В следващите няколко минути почти всички състезатели се прибраха в гаражите на своите екипи.

В последните 10 минути от втората свободна тренировъчна сесия пилотите правеха състезателни симулации и не подобряваха своите постижения. В крайна сметка Хамилтън спечели сесията, следван от Ботас и Льоклер. Непосредствено след тях се класираха пилотите на Алпин Естебан Окон и Фернандо Алонсо, съотборниците в Алфа Таури Пиер Гасли и Юки Цунода. Топ 10 допълниха Карлос Сайнц и състезателите на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес.