Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Добро представяне на Ферари в квалификацията

Добро представяне на Ферари в квалификацията

3622
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Отборът на Ферари постигна най-добрия си резултат в квалификация от старта на сезон 2021 във Формула 1. Шарл Льоклер завърши четвърти, а Карлос Сайнц финишира на шеста позиция. Като цяло двамата пилоти заявиха, че са доволни от постигнатия напредък и се надяват да затвърдят доброто си представяне в състезанието.

„Квалификацията премина добре за мен. Доволен съм от четвъртото място. Разликата между нас и челото става все по-малка. Обиколката ми в Q2 бе много чиста и по този начин успях да съхраня ресурса на гумите. Това е от изключително значение, защото ще стартирам с тях в утрешната надпревара. Това е най-доброто ни класиране от началото на кампанията. Състезателното ни темпо е прилично и ако успеем да запазим гумите ще имаме възможност да спечелим много точки. До момента състезателния уикенд върви добре и ще дам всичко от себе си, за да постигна целта си“, сподели Льоклер.

Другия пилот на Ферари Карлос Сайнц също бе доволен от представянето си и се надява да няма проблемите, които го лишиха от точки в Португалия.

„Като цяло добра квалификационна сесия за мен и отбора. Балансът е от изключително значение на тази писта. Доволен съм от поведението на колата.  Успях да прескоча Q1 използвайки само един комплект гуми. Във втората фаза направих добра обиколка и запазих гумите. В третия сегмент направих солидна първа обиколка, но във втория опит не бях достатъчно бърз, за да се класирам на по-предна позиция.  Готов съм да дам всичко от себе си в състезанието“, заяви Сайнц.