Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Договорът на Верстапен с Ред Бул е дългосрочен, обясни бащата Йос

Договорът на Верстапен с Ред Бул е дългосрочен, обясни бащата Йос

29
0

Бащата на Макс Верстапен – Йос, обясни, че договорът на неговия син с Ред Бул е дългосрочен и преминаването на холандеца в големия отбор на Биковете е важна стъпка в развитието на неговата кариера.

Макс дебютира във Ф1 с екипа на Торо Росо миналата година, а след 4 състезания през тази беше повишен да замести непостоянно представящия се според Хелмут Марко Дани Квят.

Самият Йос, който е бивш пилот от Ф1, знае добре какво е да замениш друг състезател в разгара на сезона. През 1998 г. той смени в екипа на Стюарт Ян Магнусен, чийто син Кевин се състезава този сезон за Рено.

„Ред Бул е топтим и това винаги е била целта ни – да вкараме Макс в топотбор, заяви Йос. – Договорът с тима е дългосрочен, което е важно за нас. Сега е важно да научим повече за тима и колата, което ще е важно за бъдещето.

Нямам съмнения, че Макс ще се справи, отчитайки начина, по който Макс се развива. Той се справя много добре. Преминаването в Ред Бул стана толкова бързо, че той може да се нуждае от известно време да свикне с колата и хората, с които ще работи. Всичко за него ще е ново.”