Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Продуцентът на филма „Сена“ прави документален сериал за Екълстоун

Продуцентът на филма „Сена“ прави документален сериал за Екълстоун

414
0
Бърни Екълстоун
Бърни Екълстоун; снимка: Майкъл Потс

Продуцентът на филма „Сена“ Маниш Панди подготвя документална поредица от 8 епизода за Бърни Екълстоун, която ще се казва „Lucky“ (от англ. – късметлия). 90-годишният британец само допреди няколко години все още ръководеше Формула 1. Той продаде търговските права на спорта на Либърти Медия през 2016 г. През 2017-та получи титлата почетен председател.

Екълстоун е човекът, превърнал Формула 1 в глобалния спорт, който е понастоящем. Той е предоставил на компанията на Панди ексклузивните права върху историята си.

„За първи път се доверих някому да разкаже историята ми и тази на Формула 1. Маниш е единственият сценарист и режисьор, на когото вярвам да ги покаже на екран. Той не само е страхотен разказвач, но и голям фен. Гледа F1 откакто е проходил и познанията му са енциклопедични, страстта му – ненадмината“, заяви Екълстоун.

Филмът се снима от година и половина основно в дома на Бърни в Гщаад, Швейцария. Панди разказа, че е записал спомените на Екълстоун не само за спорта, но и за живота му.

„За 90 години той е пропътувал света многократно като един от най-великите спортни импресарии. Срещнал се е с всеки възможен важен човек, но остава невероятно достъпен и страшно забавен човек. За мен е радост да разкажа невероятната му история“, каза още Панди.

Освен специалните материали от Бърни Либърти Медия също са осигурили достъп до архивите си. Президентът и CEO на F1 Стефано Доменикали е убеден, че феновете ще са заинтригувани от историята на Екълстоун.

„Интересът към спорта е огромен. Ще чакаме с нетърпение поредицата, която ще отведе зрителите си на пътешествие из историята на живота на един от най-интересните му герои“, допълни Доменикали.