Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Документът за планираната продажба на 50% от Ред Бул на Порше бил...

Документът за планираната продажба на 50% от Ред Бул на Порше бил публикуван по грешка

1993
0
Ред Бул
снимка: Спас Генев

Документът, разкриващ плановете на Порше да купи 50% от Ред Бул Рейсинг, бил разкрит по грешка. От Милтън Кийнс изрично посочиха, че няма окончателна сделка, след като новината бе разпространена. Коментарът от Порше бе в подобен стил. От там заявиха, че „както бе обяснявано и досега, компаниите продължават да водят конструктивни дискусии“.

Документът, който разкри намеренията на Порше и Ред Бул, бе публикуван в Мароко от тамошния съвет по конкуренцията. Това обаче е станало неволно и съответно впоследствие бе изтрит. Обявеното намерение за придобиване на половината от Ред Бул Рейсинг от страна на автомобилния производител следва законите за конкуренцията. Освен това то улеснява процесите при окончателно приключване на сделка.

Твърди се, че Порше и Ред Бул ще обявят сътрудничеството си в началото на август. Информацията обаче се посреща скептично, защото за влизането на Порше и Ауди във Формула 1 се говори от години. Настоящите производители на задвижващи системи направиха компромиси, за да улеснят двете компании. Остават обаче още нерешени проблеми. Последните спорове са за времето, което всеки може да тества на стендовете и за материала, от който да се изработват буталата.

Според непотвърдена информация всичко вече зависело от Мохамед бин Сулайем. Президентът на ФИА бе обещал на всички страни по казуса въпросът с новите правила за задвижващи системи, които трябва да се използват от 2026 г. да приключи до края на юли, тоест до края на тази седмица. Инвестициите за производство на задвижващи системи за Формула 1 са такива, че най-сериозното условие на Порше и Ауди за официално потвърждение е регламентът да съществува черно на бяло.