Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Кими е решен да се справи с работата си по най-добрия...

Доменикали: Кими е решен да се справи с работата си по най-добрия начин

36
0
Стефано Доменикали

След обявяването на новината за завръщането на Кими Райконен във Ферари от сезон 2014, шефът на Скудерията приветства финландеца в отбора и изказа своите благодарности към Фелипе Маса, който вчера вечерта обяви, че догодина няма да кара за Ферари.

С радост приветствам Кими обратно във Ферари, отборът, с който спечели световната си титла. Усещам, че той е много щастлив от завръщането си в Маранело и силно решен да се справи с работата, която го очаква, по най-добрия начин – каза Доменикали.

Той благодари на Маса, който се състезава за Скудерията от сезон 2006, за добре свършената работа през годините и му пожела успех в бъдеще:

Искам да благодаря на Фелипе с цялото си сърце и от името на всички наши фенове по света за невероятната работа, която свърши за отбора в продължение на толкова много години. Фелипе винаги се е държал като истински отборен играч. Заедно сме преживявали страхотни моменти и няколко драматични, които помогнаха да изградим както професионални взаимоотношения, така и в личен план. Той винаги ще е част от нашето семейство и му желаем всичко най-добро за бъдещето. Сега трябва да се концентрираме изцяло върху оставащите 7 състезания от сезона – коментира Доменикали.

Фернандо Алонсо също благодари на настоящия си съотборник за подкрепата през годините, като каза че бразилецът е бил истински професионалист и лоялен към екипа. Той сподели и колаж с техни снимки в профила си в Туитър.

Испанецът също така приветства своя нов съекипник във Ферари за 2014 г. Кими Райконен:

Бих искал да приветствам моя нов съотборник. Заедно, започвайки следващата година, ще трябва да се справим с трудно предизвикателство както в технически, така и в спортен план.