Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Не можехме да използваме пълна мощност във всяка обиколка

Доменикали: Не можехме да използваме пълна мощност във всяка обиколка

101
0
Нико Хюлкенберг,Фернандо Алонсо

Гран при на Австралия бе много разочароващо състезание за Ферари, заяви шефът на Скудерията Стефано Доменикали.

Фернандо Алонсо и Кими Райконен се наредиха на четвърта и седма позицията след дисквалификацията на Даниел Рикиардо (Ред Бул) от надпреварата. Изоставането в представянето бе очевидно, въпреки че и двете коли бяха в точките – нещо, което определено не е достатъчно на тим като Ферари.

Изоставаме и трябва да работим, наистина да се концентрираме върху скоростта си през следващите дни – коментира Доменикали. – Измина само едно състезание, има още 18. Беше много разочароваща надпревара и разбирам, че не извлякохме максимума. Мерцедес наистина бяха много силни. Без проблемите ни обаче, можеше нещата да се получат по друг начин и резултатът да е различен. Като споменах, че имахме проблеми, то трябва да допълня, че не можехме да използваме пълна мощност във всяка обиколка. Трябва да се справим с този проблем. Надявам се да го разрешим за следващия старт в Малайзия.

Той добави, че не иска да се съсредоточава единствено върху задвижващата система, защото болидът като цяло трябва да бъде подобрен.

Необходимо е освен това да помогнем на Кими да намери точния баланс. Мисля, че имаше напредък в това отношение през дните на състезателния уикенд, но все още не сме в желаната позиция – каза още Доменикали.

Инженерният директор Пат Фрай заяви от своя страна, че и при двете коли на Ферари е имало електрически проблеми:

В началото на състезанието изглеждаше, че най-трудната ни задача ще е и двете ни коли да стигнат до финала. Успяхме да го сторим. Но видяхме, че издръжливостта не бива да се приема за даденост: някои хора отпаднаха заради липса на такава, а при други имаше влияние върху представянето в определени части от състезанието. И при двете F14 T имахме известни електрически проблеми, особено в колата на Кими, което означаваше, че той не можа да използва пълния потенциал на болида. Фернандо се озова зад [Нико] Хюлкенберг и успя да демонстрира това, на което е способен, едва след излизането си пред него. Кими направи страхотен старт, но след това имаше проблем с грейнинг на предните гуми и се наложи да се защитава, без да има възможност да атакува. Предстои ни много работа, за да подобрим представянето на автомобила си. Имаме много силни съперници, но разполагаме с правилния инструментариум да намалим разликата спрямо тях.