Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Не постигнахме максимума в Канада, но очакванията ни бяха завишени

Доменикали: Не постигнахме максимума в Канада, но очакванията ни бяха завишени

28
0
Стефано Доменикали,Фелипе Маса

Разочарование владееше екипа на Ферари след Гран при на Канада, тъй като за първи уикенд от началото на сезона не бе извлечен максималният потенциал от автомобила F2012.

Фернандо Алонсо остана пети на пистата Жил Вилньов – гумите му на финала на надпреварата се бяха износили много. Фелипе Маса пък бе 10-и на финала.

Наистина не постигнахме максимума, но това се дължи на факта, че очакванията бяха завишени заради прогреса ни в последно време – обясни шефът на Скудерията Стефано Доменикали. – Да не забравяме, че в събота се борехме за полпозишъна, а след това до последно останахме в битката за победата. В Бахрейн, където бяхме само преди месец и половина, а не преди година, само единият ни пилот стигна Q3 и финиширахме на минута от победителя. Сега допуснахме две грешки: не покрихме [Себастиан] Фетел при второто спиране на германеца и завъртането на Фелипе в началото на надпреварата.

Според Доменикали първият пропуск не е струвал прекалено скъпо на тима и Алонсо, но вторият е имал по-висока цена, защото Маса вървял с достатъчно добро темпо.

След този първоначален анализ трябва да погледнем към ситуацията в шампионат. Фернандо е само на две точки от лидера (Люис Хамилтън с 88 – б.р.), а F2012 отново е конкурентоспособен и може да се бори с най-бързите – продължи италианецът. – Беше важно да спечелим точки на тази писта, тъй като конкретният старт не ни пасваше особено добре. Ние обаче можем да разчитаме на Фернандо – той е в състояние да финишира цял сезон в топ 10 и подобно нещо е изключително ценно с оглед на борбата за титлата. Необходимо е да продължим работата си по развитието на колата, тъй като все още има разлика, отделяща ни от полпозишъна. Трябва и да прегледаме отново износването на гумите, което все повече се оказва ключът към представянето този сезон – каза още Доменикали.