Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали очаква подобрение от Маса

Доменикали очаква подобрение от Маса

48
0
Лука ди Монтедземоло,Стефано Доменикали

Фелипе Маса ще има възможност да започне да се състезава за Ферари и през 2012 г. въпреки че много хора се съмняваха, че италианците ще спазят договора си с бразилеца. Но Стефано Доменикали изглежда е убеден, че Маса е показал истинското си лице през 2011 г.

„Ако дадем добра кола на пилотите си, то съм убеден, че те ще свършат добра работа“, обясни италианецът своята гледна точка. Шефът на екипа потвърди, че застава зад Маса, но това не означава, че търпението му ще е безкрайно. „Фелипе имаше много тежък сезон през тази година, това не подлежи на съмнение. Аз знам обаче, че той и преди е имал трудности и винаги е успявал да реагира адекватно. Очаквам през следващата година да ни покаже, и не само на нас разбира се, колко силен е той в действителност“.

Президентът Лука ди Монтедземоло на няколко пъти открито поиска Маса да подобри представянето си.

„Всеки има свой начин да мотивира своите хора“, с усмивка обясни Доменикали. „Но съм привърженик на тезата, че когато си вътре в една организация, трябва да действаш в нейн интерес. Стилът на нашия президент е, да се опитва да мотивира всички, за да можем всички ние да дадем максимума от себе си. Той съзнава, че се намираме в тежка ситуация и искаше да обясни на Фелипе, че очакваме много от него, и че всеки в екипа трябва да подобри представянето си.“