Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело отива в Индикар?

Барикело отива в Индикар?

49
0
Рубенс Барикело

След като отборът на Уилямс реши да привлече Бруно Сена за партньор на Пастор Малдонадо, то за Рубенс Барикело не остана свободно място във Формула 1 и с това кариерата му след 323 състезания изглежда, че е към края си. Сега рекордьорът по участия в Гран при изглежда ще трябва да си търси други развлечения. И едно от тях изглежда може да бъдат сериите Индикар.

Както съобщава осведомителната агенция Associated Press позовавайки се на анонимен източник, който бил наясно с плановете на Барикело, бразилецът щял още през следващата седмица да тества Далара Шевролет DW12 за отбора на KV Racing. Тестовете щели да са двудневни и да се състоят в Себринг. В същото време спечелилият 11 състезания пилот все още не бил решил дали има желание да подпише договор след тестовете.

Екипът на KV Racing според съсобственикът Джими Васер планирал да заложи на изцяло изграден от латиноамериканци отбор за предстоящия сезон. Като поставени се смятат Тони Канаан (Бразилия) и Ернесто Визо (Венецуела). Най-добрите шансове за третото място до момента имаше Естебан Гуерери (Аржентина), но все още никой от пилотите не бил потвърден.

Привличането на Барикело за момента изглежда напълно възможно. Той има много добри приятелски взаимоотношения с Канаан и дори през 2006 г., когато Гран при на Монако и 500 мили на Индианаполис се провеждаха в един уикенд двамата размениха дизайна на каските си. Така Барикело стартира с цветовете на сънародника си, а Канаан бе с лакировката на Рубенс. В последствие това се превърна едва ли не в традиция.

Срещу преминаването на Барикело в Индикар обаче е неговата съпруга Силвана. След смъртта на Дан Уелдън, Рубенс е обещал на жена си да не се състезава никога на овалите в САЩ.

„Смятам да изпълня това обещание“, заяви в последствие Барикело.

Но и за това може да се намери решение, защото няма нищо необичайно в това даден отбор да разчита на определен пилот за овалите и на друг за обикновените писти. Така например многократният шампион в щатите Себастиен Бурде кара за Dale Coyne Racing през 2011 г. единствено на обикновените трасета.