Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Скуката не ми пречи, ако Ферари са първи и втори!

Доменикали: Скуката не ми пречи, ако Ферари са първи и втори!

58
0

Ферари спечелиха двойна победа в Бахрейн, първи кръг от Формула 1 за 2010 г. и вече се подготвят за втората надпревара от календара в Австралия. През 2008 и 2009 г. Скудерията не успя да вземе и точка в Мелбърн, така че сега отборът е готов да се реваншира, особено след чудесния си старт на Сахир. Работата в питовете вече започна, като част от предварително планираните промени по автомобилите вече бяха направени – още в Бахрейн, тъй като боксовете на Албърт парк не са от най-големите. Мястото в питлейна тази година ще е още по-тясно, след като тимовете в F1 вече са 12.

Инженерите в Маранело не почиваха между двата старта, като една от основните им задачи бе анализ и решаване на проблема с високите температури на двигателите в Бахрейн. Ферари направиха първите си смени на мотори на Сахир, които са без наказание, но всяка следваща ще бъде фатална. F10 пък ще има някои малки подобрения на Албърт парк, но не и съществени изменения.

Междувременно шефът на Скудерията Стефано Доменикали изрази мнението си относно критиките, че първият кръг от световния шампионат бил твърде скучен.

– На мен това не би ми попречило в никакъв случай, ако означава, че Ферари ще финишират първи и втори във всеки старт! – пошегува се той. – Все още обаче е твърде рано да се правят заключения и не бива да се реагира емоционално. Трябва да изчакаме и да видим как ще се развият състезанията по време на сезона. Всичко може да се разглежда спокойно и трябва да се базира на достатъчни доказателства.

В Скудерията определено не скучаят, като се има предвид, че техническият проблем на Себастиан Фетел (Ред Бул) улесни максимално Фернандо Алонсо и Фелипе Маса по пътя им като триумфа в Бахрейн.