Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Тъжно е, че няма да има италианец на грида

Доменикали: Тъжно е, че няма да има италианец на грида

26
0
Стефано Доменикали

Шефът на Ферари Стефано Доменикали сподели, че липсата на италиански пилот на стартовата решетка за сезон 2012 г. във Формула 1 е нещо наистина тъжно. Ярно Трули бе последният му сънародник с договор в Гран при, но в края на миналата седмица Катерам предпочетоха Виталий Петров.

Наистина съм тъжен, че след толкова много години няма да има италиански състезател във Формула 1. Ярно рядко имаше на разположение автомобили, с които да покаже таланта си. Но му желая всичко най-добро и на пистата, и извън нея. Но моментът е труден за спорта ни поради много различни, външни причини – сподели Доменикали.

Той отбеляза, че Ферари имат академия за млади пилоти, в която ново поколение състезатели израстват и се развиват. Част от програмата й е в сътрудничество с италианската автомобилна федерация и това може да доведе до връщане на сънародниците му в F1.

Рубенс Барикело също не пропусна да отбележи освобождаването на Трули. Самият той до последно не бе наясно дали остава в Уилямс, докато тимът от Гроув не реши да ангажира Бруно Сена.

Парите доминират всичко – написа Барикело в Туитър акаунта си.