Начало Moto News Доминация на Ямаха в предпоследния ден oт тестовете на Лосаил

Доминация на Ямаха в предпоследния ден oт тестовете на Лосаил

526
0
Маверик Винялес
Маверик Винялес, снимка Ямаха
Ямаха доминираха в предпоследния ден от втория предсезонен тест в Катар. Най-доброто време бе за Маверик Винялес, който записа 1:53.244. Втори на 79 хилядни завърши Франко Морбидели със сателитния мотор на Петронас Ямаха SRT, а трети остана Фабио Куартараро, на малко повече от десета и половина от обиколката на Винялес.

В първия час след началото на теста лидер бе тест пилотът на Дукати Микеле Пиро, но бе изместен от Алейш Еспаргаро от Априлия. След малко повече от 60 минути машините на Ямаха атакуваха трасето и Морбидели подобри времето на състезателя на Априлия и излезе начело. След това начело застана Пол Еспаргаро, който претърпя падане, но това не му попречи да подобри адаптацията си към мотора на Хонда.

В следващия час Алейш отново излезе начело, а катастрофа претърпя и Алекс Маркес (LRC Хонда). Два часа преди финала на предпоследния ден от тестовете Франческо Баная завъртя най-бързия тур за 1:53.444. Това време остана непроменено почти до края на сесията, когато Маверик Винялес атакува и записа обиколка за 1:53.244, която не бе подобрена от нито един състезател. Втори на по-малко от десета финишира Франко Морбидели, а трети бе Куартараро. Четвърти зад трите мотоциклета на Ямаха завърши Франческо Баная, следван от Алейш Еспаргаро и пилотите на Сузуки Жоан Мир и Алекс Ринс. Топ 10 допълниха Валентино Роси (Ямаха SRT), Йохан Зарко и Пол Еспаргаро с Хонда.

Най-високата максимална скорост от 357.6 км/ч записа френският състезател на Прамак Дукати Йохан Зарко.