Начало Moto News Куартараро най-бърз във втория ден от първия предсезонен тест в Катар

Куартараро най-бърз във втория ден от първия предсезонен тест в Катар

313
0
Фабио Куартараро
Фабио Куартараро, снимка Ямаха
Фабио Куартараро бе най-бърз във втория ден от първия предсезонен тест на пистата Лосаил. Пилотът на Ямаха записа най-добро време за 1:53.940. Втори на 77 хилядни завърши Джак Милър с Дукати, а трети остана най-бързият от първия ден Алейш Еспаргаро, на 212 хилядни от испанският състезател на Априлия.

Условията на пистата Лосаил бяха подобни на тези от съботния ден. Част от екипите тестваха нови компоненти, като почти всички от тях изпробваха нови холшот приспособления за стартиране. Дукати пък бяха с нови елементи по аеродинамиката на мотора и отново бяха с най-високата максимална скорост в края на старт-финалната права.

В началната част на теста лидер бе Йохан Зарко от тима на Прамак Дукати. Французинът завъртя 1:55:796, но неговото време бе подобрено от Франческо Баная. Малко след това начело бе Винялес с време от 1:54.845.

С напредването на деня най-добрата обиколка бе за Щефан Брадл, който бързо бе изместен от Джак Милър, който използва новия аеродиманичен пакет на Дукати. След това лидерството бе за Алейш Еспаргаро, а до него на 1 хилядна бе Франко Морбидели. Около 40 минути преди края на втория ден от първия тест в Катар Фабио Куартараро атакува времето на Алейш и записа 1:53.940. Обиколката на пилота на Ямаха не бе подобрена и така той остана най-бързия пилот на пистата. Втори завърши Джак Милър, следван от Алейш Еспаргаро. Четвъртата позиция зае Франко Морбидели (Ямаха SRT), следван от Щефан Брадл (Хонда), Йохан Зарко, Маверик Винялес (Ямаха), Жоан Мир със Сузуки, Франческо Баная (Дукати) и Алекс Ринс (Сузуки).